​Tenismanul spaniol Rafael Nadal, "regele" de la Roland Garros, este sceptic în privinţa posibilităţii ca "un mare turneu să se poată disputa pe termen scurt sau mediu", din cauza pandemiei de coronavirus, care a paralizat practic întregul sport la nivel global, transmite AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Nu crede că se va juca vreun turneu mare pe termen mediu

"Tenisul este un sport mondial, călătorim dintr-o ţară în alta şi trebuie mobilizată multă lume. Mi se pare dificil ca un mare turneu să se poată disputa pe termen scurt sau mediu", a declarat campionul iberic, numărul 2 mondial, în cursul unei emisiuni speciale, difuzată miercuri seara pe posturile spaniole de radio Onda Cero şi Cadena Cope.

Tenisul s-a oprit complet de la începutul lunii martie şi, după anunţul amânării turneului de la Roland Garros din primăvară pentru începutul toamnei, Wimbledonul a preferat, în schimb, să arunce prosopul şi să anuleze ediţia sa din 2020.

ATP vrea să salveze sezonul în toamnă

Săptămâna trecută, Andrea Gaudenzi, preşedintele ATP, circuitul profesionist masculin, a declarat că speră ca sezonul să se poată relua în august, pentru a salva "trei turnee de Mare Şlem şi şase de categoria Masters 1.000", chiar dacă rămân în continuare în studiu diferite scenarii, inclusiv cel al unei opriri complete până anul viitor.

Nadal, care are în palmares 19 titluri de Grand Slam, dintre care 12 pe zgura de la Roland Garros, consideră totodată "foarte dificilă" o reluare a turneelor cu porţie închise, aşa cum are în vedere fotbalul, chiar dacă se declară "încântat" să poată reveni în competiţie.

Nu îl preocupă tenisul, situația este gravă la nivel mondial

"Ceea ce mă preocupă cel mai puţin acum este tenisul. Lucrez acasă, astfel încât corpul să nu se atrofieze. Ceea ce se întâmplă este însă grav, va dura mult timp şi sunt mulţi oameni care suferă din cauza acestei realităţi teribile", a mai afirmat Rafael Nadal, aflat în izolare la domiciliul său din Mallorca.

Nici Djokovic nu este prea optimist

În cursul aceleiaşi emisiuni, sârbul Novak Djokovic a afirmat, la rândul său, că disputarea cu porţie închise a turneelor "nu este o decizie uşoară" şi crede că va mai fi nevoie de "câteva luni" până când competiţiile vor putea fi reluate, informează Agerpres.