Preşedintele Federaţiei italiene de tenis (ITF), Angelo Binaghi, a asigurat marţi că oraşul Torino este dispus să organizeze ediţia din acest an a Turneului Campionilor, finala circuitului profesionist ATP, în cazul în care Londra va renunţa, din cauza pandemiei de coronavirus, informează EFE.

O2 Arena din Londra Foto: theo2.co.uk

"Am discutat şi cu primarul din Torino, (Chiara) Appendino. Dacă Londra nu reuşeşte, vom profita de ocazie", a afirmat Binaghi într-un interviu publicat marţi de ziarul italian Corriere della Sera.

Torino este oricum gazda din 2021

Torino a fost ales ca noul sediu al Turneului Campionilor începând din 2021, însă Federaţia italiană de tenis şi-a arătat disponibilitatea să găzduiască evenimentul chiar din acest sezon, dacă vor exista condiţiile de securitate necesare în Italia.

O2, disponibilă doar între 15-22 noiembrie

Finala circuitului ATP din acest an este programată în perioada 15-22 noiembrie, la O2 Arena din Londra, iar instalaţia din capitala britanică este disponibilă doar pentru găzduirea competiţiei la aceste date, după cum a anunţat recent preşedintele Asociaţiei Tenismenilor Profesionişti, Andrea Gaudenzi.

Italienii vor să țină și turneul de la Roma

Federaţia italiană de tenis încearcă că compenseze pierderile cauzate de pandemia de coronavirus, iar Angelo Binaghi a subliniat că dorinţa sa este de a se disputa şi turneul Masters 1.000 care era programat între 9 şi 17 mai la Roma, dar care a fost amânat pentru o dată care nu a fost deocamdată stabilită.

"Ideea este să se dispute turneul de la Roma între septembrie şi octombrie, în noul sezon pe zgură. Dacă nu va fi posibil, putem organiza turneul la Cagliari, în noiembrie, sau la Milano, în decembrie, sau putem aveam un eveniment împărţit între Torino şi Milano, cu un turneu masculin şi altul feminin, iar apoi finalele într-o singură locaţie. Ar fi bună o uniune între cele două oraşe zguduite de virus", a mai spus Binaghi.

"Pentru a se disputa turneul, aş accepta de asemenea să aibă loc cu porţile închise", a adăugat preşedintele Federaţiei italiene, precizând, totodată, că tenisul, fiind un sport individual, nu prezintă un pericol special pentru sănătatea jucătorilor, aşa cum este cazul sporturilor de echipă, iar măsurile de securitate sanitară pot fi aplicate mai uşor, transmite Agerpres.