Sezonul de tenis este <în aer> din cauza pandemiei de coronavirus, iar oficialii WTA pun la cale un plan prin care să le ajute financiar pe jucătoare. Tot mai multe au fost vocile care s-au plâns că în lipsa turneelor și a banilor oferiți, vor fi sportive care nu vor avea din ce să trăiască (vorbim, desigur, despre jucătoarele cu o clasare mai slabă în ierarhia mondială).

WTA, logoFoto: wtatennis.com

În aceste condiții, Tennis World USA susține că WTA are pe masă un proiect concret prin care vrea să le ajute pe sportivele sale.

Astfel, fiecare jucătoare din WTA să primească lunar 2500 de dolari, bani cu care să poată să treacă mai ușor peste întreruperea sezonului de tenis.

Dacă pentru sportivele obișnuite cu fazele superioare ale competițiilor poate părea o sumă ridicolă, există jucătoare în circuitul mondial pentru care banii promiși de WTA pot reprezenta o adevărată scăpare în plină pandemie de coronavirus.

Ce spunea locul 447 WTA

Tara Moore, sportivă aflată în prezent pe locul 447 în clasamentul WTA, spune de curând că a câștigat în acest sezon 2.815 dolari. "Va fi greu pentru mulţi sportivi să supravieţuiască financiar în următoarele două luni pentru că ei nu au câştigat mult înainte", a precizat sportiva născută la Hong Kong, dar care reprezintă Marea Britanie.