Lumea tenisului se află într-o pauză prelungită, toate turneele din această perioadă a anului fiind anulate (cu excepția Roland Garros). Analist al Eurosport, Mats Wilander a discutat cu jurnaliștii de la L'Equipe despre cine ar putea fi persoanele care să profite din această situație nedorită, dar și cine crede el că este marele perdant al perioadei de pandemie de coronavirus pe care o traversează omenirea.

Mats WilanderFoto: Mats Wilander / Instagram

Indian Wells a deschis "balul", iar de atunci nu s-a mai disputat niciun turneu de tenis. Ba, mai mult, nu se vor juca meciuri nici la Madrid, Roma și Wimbledon (cele mai importante turnee până la jumătatea lui iulie).

Marele perdant al perioadei de inactivitate

Wilander a prezentat numele sportivului pe care-l crede marele perdant al perioadei de inactivitate. Nu a cunoscut înfrângerea în acest an, iar în CV și-a trecut în 2020 următoarele titluri: Cupa ATP (alături de Serbia), Australian Open și Dubai. Nu era nici greu de ghicit numele campionului - Novak Djokovic.

"Djokovic nu a pierdut niciun meci în acest an, iar doar coronavirusul a putut să-l oprească. Sârbul este marele pierdant al acestei perioade. Pe listă cu Nole i-aș mai trece pe cei mai reprezentativi jucători din Next Gen (n.r. Shapovalov, Tsitsipas, Auger Aliassime), pentru că au pierdut posibilitatea de a se apropia de valoarea celor din Big 3, iar acest lucru să-i ajute la duelurile din Grand Slam-uri" - Mats Wilander.

Sunt și cazuri fericite

În orice situație, trebuie să existe și cineva care să câștige, iar Wilander crede că sportivii care erau accidentați după Australian Open sunt cei care vor profita din plin de această perioadă neagră din tenisul mondial.

"Când lucrurile vor reveni la normal, atunci cu toții o vor lua de la zero. Sigur, nimeni nu știe când se va întâmpla acest lucru (n.r. reluarea sezonului din ATP și WTA). Cred că totuși cel mai greu de păstrat în această perioadă este motivația" - Mats Wilander.

De asemenea, fostul campion suedez îi trece pe lista marilor pierzători și pe fanii tenisului din toată lumea. Au ratat momente minunate alături de favoriții lor.

ATP și WTA au aunțat că ar dori reluarea competițiilor la jumătatea lunii iulie (imediat după momentul în care ar fi trebuit să se încheie Wimbledonul, Grand Slam anulat din cauza Covid-19). Rămâne de văzut dacă pandemia de coronavirus va întârzia sau nu din nou startul sezonului întrerupt la începutul lunii martie.