​Tenisul este oprit cel puțin până în iunie din cauza pandemiei de coronavirus, dar sezonul de iarbă pare să fie tot mai mult în pericol. Aflat în această perioadă în California, Grigor Dimitrov (19 ATP) a vorbit despre situația actuală și este de părere că tenisul este un lucru microscopic în lume acum. Bulgarul consideră că ATP și WTA ar trebui să discute cu toți jucătorii pentru a se lua o decizie cu privire la reluarea turneelor.

Grigor DimitrovFoto: internazionalibnlditalia.com

"Tenisul este un lucru microscopic în lume acum. Supervizorii ATP cu care am vorbit în ultimele zile au o varietate de teorii, dar, deocamdată, nu putem decât să ghicim, dacă suntem sinceri.

Turneele sunt anulate, dar avem un mare lux în tenis - există întotdeauna săptămâna viitoare. Da, este foarte dificil în acest moment, ați văzut că Olimpiada a fost anulată. Singurul lucru care este în prim plan este să trecem de situația în care ne aflăm și apoi să începem reconstruirea", a declarat Grigor Dimitrov, pentru bTV, conform Ubitennis.

"În opinia mea, toate federațiile și jucătorii, indiferent de locul din clasament, trebuie să se reunească și să ia o decizie generală. Pentru că, în acest moment, nu este ușor să vorbim cu toată lumea despre puncte, turnee, competiții ... Dar acum alte lucruri sunt cu adevărat mai importante - să fii în siguranță, să fii sănătos și să treci de această situație", a mai spus bulgarul.

Dimitrov ține legătura cu jucătorii din circuit prin intermediul rețelelor sociale. "Unul dintre primii jucători căruia i-am scris a fost Fabio (Fognini), pentru că era în Italia. Toată lumea este pe Instagram, știm ce face toată lumea în fiecare minut", a spus sportivul.

Grigor Dimitrov se află în prezent în California, acolo unde ar fi trebuit să aibă loc turneul de la Indian Wells, care a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus. Bulgarul descrie situația de acolo ca fiind "mai relaxată" dacat în alte părți ale lumii, dar își dorește să se întoarcă în Europa.

"Vreau doar să mă întorc în Europa. Dacă va fi în Bulgaria sau în Monaco (unde are reședința) - nu știu. Cu siguranță vreau să mă întorc acasă, să-mi adun toate rudele și să petrecem timpul împreună. Sunt în SUA de mai bine de o lună. După cum arată lucrurile în prezent, vor mai fi cu siguranță încă două luni. Sper să fie mai puțin, dar vreau doar să mă întorc acasă și să fiu alături de cei dragi", a concluzionat Dimitrov.

Dimitrov s-a alăturat și el sportivilor care luptă împotriva pandemiei de coronavirus. El a făcut o donație pentru un spital din Haskovo (Bulgaria), orașul în care s-a născut.

În primele două luni ale acestui an, perioadă în care s-a jucat tenis, Grigor Dimitrov a înregistrat 7 victorii și cinci înfrângeri. Cel mai bun rezultat a fost obținut în Mexic, la turneul de la Acapulco, unde a fost eliminat în semifinale de Rafael Nadal (care avea să câștige trofeul), scor 6-3, 6-2.

În vârstă de 28 de ani, Dimitrov a câștigat 8 titluri ATP de-a lungul timpului, cele mai importante fiind la Cincinnati (Masters) și la Turneul Campionilor, ambele în 2017. Cea mai bună clasare a carierei a fost locul 3, tot în 2017.