Jurnaliștii francezi de la BeIN Sports au întocmit o listă a jucătoarelor care ar fi avut de profitat de pe urma amânării sau a anulării turneelor de tenis din această perioadă din cauza pandemiei de coronavirus. Pe lista scurtă se află și Simona Halep, în special dacă facem referire la competițiile Premier Mandatory de la Indian Wells și Miami.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cine a profitat de pe urma amânării sau anulării turneelor din această perioadă:

Accidentații - Federer, Halep, Andreescu

Pe tabloul masculin, cel care pare să profite cel mai mult de pe urma amânării sau a anulării turneelor este de departe Roger Federer. Operat la genunchiul piciorului drept, campionul elvețian anunțase oricum că va lipsi câteva luni bune și că speră să revină pe teren în sezonul de iarbă. Marea sa țintă este, ca întotdeauna, Wimbledon-ul (sunt însă șanse mici ca al treilea Grand Slam al anului să aibă totuși loc).

Pe lângă Roger, în această categorie mai intră Simona Halep și Bianca Andreescu.

Halep anunțase că nu va participa la Indian Wells din cauza unor probleme medicale, iar prezența ei la Miami era oricum sub semnul întrebării. Sigur, dacă începem să discutăm despre sezonul de zgură (anulat complet, cu excepția Roland Garros-ului), atunci Simona nu mai intră la această categorie.

Zgura este suprafața pe care Halep este una dintre cele mai bune din circuit, iar anularea unor turnee precum Madrid și Roma nu pică deloc bine pentru jucătoarea noastră (puncte, dar mai ales financiar).

Bianca Andreescu a jucat ultima dată la Turneul Campioanelor din octombrie 2019, iar de atunci se află într-o continuă recuperare. Probleme de la genunchi au împiedicat-o să concureze, iar faptul că nu se joacă în acest moment pare să fie în avantajul ei.

Punctele de apărat - Ashleigh Barty, Karolina Pliskova și Kiki Bertens

Jurnaliștii francezi iau în considerare și categoria jucătoarelor care aveau puncte importante de apărat în sezonul de zgură. Ashleigh Barty a câștigat primul (și singurul de până acum) Grand Slam la Roland Garros, în timp ce Karolina Pliskova (învingătoare la Roma) și Kiki Bertens (câștigătoare la Madrid) profită și ele de situația de moment.

Lipsa de formă și suprafața de joc

Nu în ultimul rând, există jucătoare care profită de această situație din două puncte de vedere: suprafața de joc și forma de moment.

Aici se pot încadra fără probleme Serena Williams și Naomi Osaka. Cele două nu au arătat neapărat la începutul anului că se află într-o formă fantastică. În plus, suprafața pe care ar fi trebuit să se joace acum - zgura, nu era una de la care să se aștepte la mari performanțe.

Sigur, Serena a cucerit multe titluri pe zgură în carieră, dar ultimele sezoane nu au arătat că este o jucătoare de speriat pe "terre battue".

Oficialii WTA au tot amânat revenirea competițiilor, pandemia de coronavirus dând mari bătăi de cap omenii în această perioadă.

Următorul termen fixat pentru o reîncepere a turneelor este 8 iulie, rămâne însă de văzut dacă el va putea să fie respectat sau nu.