Naomi Osaka (fost număr 1 WTA), una dintre vedetele japoneze propuse pentru promovarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, și-a arătat susținerea față de decizia de amânare cu un an a evenimentului, printr-un mesaj pe Twitter. "Vom reveni mai puternici ca niciodată în 2021", a spus nipona.

HotNews.roFoto: Hotnews

Campioană la US Open (2018) și Australian Open (2019), japoneza Naomi Osaka a fost luna trecută unul dintre personajele centrale într-un videoclip care promova Jocurile Olimpice de la Tokyo, care ar fi trebuit să se desfășoare în perioada 24 iulie - 9 august 2020, scrie L'Equipe.

La câteva zile după anunțarea amânării evenimentului pentru anul 2021, din cauza pandemiei de coronavirus, fostul număr 1 WTA și-a arătat susținerea față de această decizie.

"Toată lumea știe ce înseamnă Jocurile Olimpice pentru mine și cât de mândra voi fi să particip în țara mea. Sunt dezamăgită că nu o pot face în acest an, dar cu toții vom reveni mai puternici ca niciodată în 2021. Susțin pe deplin decizia curajoasă a premierului Shinzo Abe și a CIO. În cele din urmă, sportul ne va reuni, dar aceasta nu este prioritatea de astăzi. Este timpul să lucrăm împreună pentru a salva cât mai multe vieți. Pentru mine, acesta este și spiritul olimpic", a scris Naomi Osaka, pe Twitter.

Jocurile Olimpice de la Tokyo ar fi trebuit să aibă loc în perioada 24 iulie - 9 august 2020.

Cu toate că vor avea loc în 2021, Jocurile Olimpice se vor desfășura tot sub denumirea inițială: Tokyo 2020.

În istoria lor, Jocurile Olimpice de vară au fost anulate de trei ori, dar de fiecare dată din cauza războaielor:

  • Ediția din 1916, de la Berlin, nu a mai avut loc din cauza Primului Război Mondial.
  • Ediția din 1940, de la Tokyo (apoi acordată orașului Helsinki), nu s-a mai disputat din cauza Celui de-al doilea Război Mondial.
  • Ediția din 1944, de la Londra, nu a mai avut loc tot din cauza Celui de-al doilea Război Mondial.