Simona Halep a anunțat, printr-o postare pe Facebook, că va dona o sumă de bani pentru achiziționarea echipamentelor și materialelor medicale necesare în contextul pandemiei de coronavirus. Campioana de la Wimbledon a precizat că suma va fi direcționată către autoritățile medicale din București și Constanța.

Simona HalepFoto: Facebook/ Simona Halep

"Din păcate, traversăm cu toții o perioadă foarte grea, cu încercări noi pe care cu greu le-am fi putut imagina în urmă cu câteva luni. Este pe de altă parte și ocazia perfectă să arătăm că știm să fim solidari și responsabili cu viețile noastre și ale celor din jurul nostru.

În timp ce noi stăm acasă, medicii și personalul medical fac eforturi uriașe să trateze și să salveze fiecare viață expunându-se personal pentru binele general. Haideți să urmăm cu strictețe indicațiile transmise de autorități și să contribuim astfel, fiecare dintre noi, la rezolvarea acestei probleme de natură să ne afecteze dramatic cursul normal al vieții.

Am decis să donez o sumă de bani pentru achiziționarea echipamentelor și materialelor necesare în asemenea situații, sumă ce va fi direcționată imediat către autoritățile medicale din București și Constanța. Încurajez pe toți cei care pot să sprijine să contribuie și ei la eforturile comune de combatere a acestui virus. Între timp, să avem cu toții grijă de noi, să fim responsabili și pozitivi! Să ne ajute Dumnezeu!", a scris Simona Halep, pe Facebook.

Până astăzi, 17 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate184 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19.

În circuitul WTA, nu se va mai disputa niciun turneu până la data de 2 mai. Dacă lucrurile se vor îmbunătăți, prima competiție care ar putea să aibă loc va fi Madrid Open, întrecere patronată de Ion Țiriac.

O nouă informare a WTA va avea loc în săptămâna premergătoare competiției de la Caja Magica (2-9 mai, Premier Mandatory).

Lista turneelor care au fost anulate:

Indian Wells (Premier Mandatory, SUA), Abierto Zapopan (Guadalajara, 125K, Mexic), Miami (Premier Mandatory, SUA), Volvo Car Open (Charleston, Premier, SUA), Bogota (International, Columbia), Istanbul Open (International, Istanbul, Turcia), Porsche Tennis Grand Prix (Premier, Stuttgart, Germania) și Praga Open (International, Praga, Cehia).