Pandemia de coronavirus a dat peste cap programul competițiilor sportive din întreaga lume, iar tenisul a avut de asemenea de suferit, mai multe turnee fiind anulate. Artemon Apostu Efremov a declarat că Simona Halep respectă condiţiile impuse de autoizolare și nu se poate antrena normal în această perioadă.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Pentru moment păstrăm partea de izolare, lucrurile s-au petrecut destul de rapid. Nu vom merge pe teren în următoarele zile, doar vom face pregătire fizică, forță.

E o rutină cu care s-a obișnuit, sunt scoși din această rutină acum. Nu pot să se antreneze normal, sunt practic izolați. Fiecare gestionează cum reușește. O să aflăm de la săptămână la săptămână, vedem cum evoluează lucrurile. E mai ușor să fii acasă în aceste momente, ai tot confortul casei, lucrurile sunt mai ușor de aranjat.

Cu aceste reguli stricte de călătorie nu-ți permiți să mergi undeva și apoi să rămâi blocat. Am putea merge la o sală aici, în România, dar trebuie să găsim una unde nu e nimeni", a explicat antrenorul Simonei Halep, potrivit Digi Sport.

Lista turneelor care au fost anulate:

Indian Wells (Premier Mandatory, SUA), Abierto Zapopan (Guadalajara, 125K, Mexic), Miami (Premier Mandatory, SUA), Volvo Car Open (Charleston, Premier, SUA), Bogota (International, Columbia) și Porche Tennis Grand Prix (Premier, Stuttgart).

Ce urmează în calendarul WTA:

20-26 aprilie - Turneul de la Istanbul

27 aprilie - 2 mai - Turneul de la Praga

2-9 mai - Turneul de la Madrid

11-17 mai - Turneul de la Roma

17-23 mai - Turneele de la Strasbourg și Rabat

24 mai - 6 iunie - Roland Garros