Turneul de la Indian Wells a fost anulat, iar în următoarea perioadă vom afla dacă se va juca sau nu la Miami. Tenisul mondial este la mâna coronavirusului, iar Darren Cahill are o părere clară atunci când vine vorba despre ceea ce va urma în sportul alb.

HotNews.roFoto: Hotnews

Nu sunt foarte multe răspunsuri

"Toți sunt nesiguri în aceste momente. Nu e vorba doar de tenis, ci de orice sport. Chiar și personalul medical îmi pare puțin nesigur și nu știe cât de repede se va răspândi acest virus" - Darren Cahill, pentru Adelaide Now, conform Digisport.

O mare resetare în tenisul mondial

"Dacă turneul de la Miami va fi anulat, atunci totul se va reseta pentru noi, pentru că după Miami totul se mută în Europa. În Italia e o criză majoră și avem Openul Italiei (la Foro Italico) în câteva luni, pentru ca apoi să urmeze Roland Garros-ul. În jurul acestor turnee ai între opt și zece evenimente pe zgură în diferite țări. Cred că e înțelept să luăm o pauză, să vedem ce se întâmplă în următoarele două sau patru săptămâni" - Darren Cahill.

Există lucruri mai importante în viață decât tenisul

"Publicul care vine la un astfel de turneu e uriaș. Interacțiunea dintre jucători și fani e mai mare decât la oricare alt turneu. Organizatorii au luat toate aceste lucruri în considerare și n-au vrut să-și asume vreun risc. Toți realizează că există mai mult în viață decât tenis. Cred că vom înțelege mai bine cu ce ne confruntăm după ceea ce se întâmplă în Miami", a completat Cahill.

Următorul turneu important din calendarul competițional este cel de la Miami, care ar trebui să înceapă pe 23 martie. Sunt voci importante din lumea tenisului care spun că și această competiție va avea soarta Indian Wells-ului.

Indian Wells, coronavirusul și declarația zilei - Cum se va folosi Stefanos Tsitsipas de anularea turneului californian