​Sofia Kenin (5 WTA) și-a respectat statutul de principală favorită și a câștigat, duminică, ediția inaugurală a turneului de categorie International de la Lyon. În marea finală, americanca a învins-o pe Anna-Lena Friedsam (Germania, 136 WTA).

HotNews.roFoto: Hotnews

Campioană la Australian Open, Sofia Kenin s-a impus cu scorul de 6-2, 4-6, 6-4, după o oră și 50 de minute de joc. Americanca a fructificat a treia minge de meci (le-a avut pe toate în al zecelea game din setul decisiv).

Pe parcursul turneului de la Lyon, Kenin le-a mai învins pe Vitalia Diatchenko (Rusia, 107 WTA), Jaqueline Cristian (România, 174 WTA), Oceane Dodin (Franța, 130 WTA) și Alison Van Uytvanck (Belgia, 62 WTA).

Pe lângă turneul de la Antipozi, Sofia mai are în palmares trei titluri cucerite în 2019: Hobart, Mallorca și Guangzhou.

Grație succesului de la Lyon, Sofia Kenin va urca pe locul al patrulea în clasamentul WTA (a adunat 4.590 de puncte și a depășit-o pe Bianca Andreescu). De cealaltă parte, Anna-Lena Friedsam va face un salt impresionant de 30 de poziții (va ocupa locul 106).

Cele mai spectaculoase schimburi ale finalei dintre Kenin și Friedsam: