​Fraţii gemeni americani Bob şi Mike Bryan, care formează una dintre cele mai de succes perechi de dublu din istoria tenisului, au disputat ultimul lor meci în Cupa Davis, reuşind să învingă cu 6-3, 6-4 cuplul Denis Istomin/Sanjar Fayziev, duminică la Honolulu, în cadrul întâlnirii pe care echipa Satelor Unite a câştigat-o cu scorul general de 4-0 în faţa formaţiei Uzbekistanului, informează Agerpres.

Bob si Mike BryanFoto: Davis Cup / Ben Solomon

Chiar dacă renunţaseră la Cupa Davis încă din 2018, fraţii Bryan au acceptat convocarea căpitanului Mardy Fish, pentru a reveni în această competiţie, în care au debutat în 2003, ajutând echipa SUA să cucerească ultimul său trofeu în 2007, la Portland. Ei au anunţat, însă, că nu vor participa la turneul final din luna noiembrie.

Echipa Statelor Unite deţine recordul de titluri cucerite în Cupa Davis (32), însă s-a confruntat cu dificultăţi în ultimii 13 ani, iar în 2019 nu a reuşit să se califice la faza finală de la Madrid, când tradiţionala competiţie masculină de tenis pe echipe s-a desfăşurat, în premieră, după un nou format.

Alături de SUA, au mai obţinut calificarea la turneul găzduit de Caja Magica din Madrid alte 11 echipe: Germania, Australia, Croaţia, Ungaria, Ecuador, Suedia, Cehia, Austria, Columbia, Italia şi Kazahstan.

Şase formaţii, din totalul de 18, sunt calificate din oficiu la faza finală a Cupei Davis: Spania, campioana de anul trecut, Canada, Marea Britanie, Rusia, Serbia şi Franţa.

Rezultate înregistrate în meciurile de baraj din acest weekend:

Japonia - Ecuador 0-3

Croaţia - India 3-1

Ungaria - Belgia 3-2

Australia - Brazilia 3-1

Italia - Coreea de Sud 4-0

Kazahstan - Olanda 1-3

Germania - Belarus 4-1

Austria - Uruguay 3-1

Suedia - Chile 3-1

Slovacia - Cehia 1-3

Columbia - Argentina 3-1

SUA - Uzbekistan 4-0

Cele 18 echipe calificate la turneul final de la Madrid vor fi repartizate în şase grupe de câte trei formaţii, primele două clasate în fiecare grupă urmând să se califice în sferturile de finală.