​Marie Bouzkova (Cehia, 57 WTA), a noua favorită, s-a calificat în finala turneului WTA de la Monterrey, după ce a învins-o pe Johanna Konta (16 WTA, cap de serie nr. 2). Pentru titlu, Bouzkova se va duela cu Elina Svitolina, jucătoare care a pierdut un singur game în semifinale.

HotNews.roFoto: Hotnews

Bouzkova, care nu a pierdut niciun set la turneul mexican, s-a impus cu 6-4, 6-4, după o oră și 40 de minute de joc. Cehoaica a făcut câte un break în fiecare set (în al șaselea game în primul set și în al nouălea în setul secund) și a nu a pierdut niciun game la lansare. Pentru Marie, în vârstă de 21 de ani, aceasta va fi prima finală a carierei.

În cealaltă semifinală, Svitolina (principala favorită a competiției) a defilat în fața Arantxei Rus. Jucătoarea din Ucraina a câștigat cu 6-0, 6-1, după 52 de minute. Elina are 13 titluri în palmares și a jucat alte trei finale.

Turneul de la Monterrey se dispută pe hard în perioada 2-8 martie și face parte din categoria International. Competiția are premii totale în valoare de $251,750 de dolari. Spaniola Garbine Muguruza este câștigătoarea ultimelor două ediții ale turneului mexican (2018 și 2019), dar ea nu este prezentă în acest an.

Rezumatul partidei dintre Bouzkova și Konta:

Ultimul punct al meciului dintre Svitolina și Rus: