Perechea Laura Ioana Paar/Julia Wachaczyk (România/Germania) s-a calificat în finala probei de dublu din cadrul turneului International de la Lyon (Franța).

Tenis de campFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Paar și Wachaczyk au învins în semifinale echipa rusă Vitalia Diatchenko/Natela Dzalamidze, scor 6-3, 6-1, după 55 de minute de joc.

Diatchenko și Dzalamidze le-au eliminat în sferturi pe Andreea Mitu și Raluca Olaru, favoritele numărul 4.

Pentru Laura Paar va fi prima finală WTA din carieră. În ultimul act, românca și partenera ei vor juca împotriva învingătoarelor din meciul care opune perechile Marta Kostiuk (Ucraina)/Viktoria Kuzmova (Slovacia) şi Lesley Pattinama Kerkhove/Bibiane Schoofs (Olanda).

Laura Paar a câștigat două turnee ITF la dublu în acest an, la Trnava, în Slovacia (alături de cehoaica Miriam Kolodziejová) și la Altenkirchen, în Germania (alături de Andreea Mitu).

Tot în acest an, Paar și Wachaczyk au jucat împreună în proba de dublu a turneului ITF de la Glasgow, unde au fost eliminate în semifinale.

Laura Ioana Paar (31 de ani) și Julia Wachaczyk (25 de ani) au cucerit împreună trei trofee ITF la dublu: Chiswick (Marea Britanie), în 2017, Stuttgart-Stammheim (Germania) și Petange (Luxemburg), ambele în 2019.