​Irina Bara (168 WTA) a avut pasaje foarte bune de joc contra Dariei: știe să varieze, are lovituri clare, poate rezista schimburilor prelungite de pe baseline, dar și să vină cu ruperi de ritm (scurte sau slice). A avut însă în față o jucătoare cu mare experiență, iar în punctele importante Kasatkina (73 WTA) a arătat din plin acest lucru. Rusoaica s-a impus în două seturi, scor 6-3, 6-2 și a obținut calificarea în sferturile turneului International de la Lyon.

HotNews.roFoto: Hotnews

Primul serviciu a reprezentat marea problemă a jucătoarei noastre, însă per total tenisul arătat de Bara este unul plăcut ochiului, cu multă variație, lăudat chiar și de adversara de joi.

Setul I

Primul set al partidei a fost unul cu un tenis spectaculos, disputat în viteză. Cele două jucătoare au fost preocupate în permanență să preia inițiativa, să stea cât mai aproape de baseline. Irina și Daria au deschis bine terenul, partida fiind una cu lovituri îndelung aplaudate.

Marile probleme au fost de la lansare, acolo unde cele două au avut destule dificultăți: duble greșeli, serviciul doi moale și atacabil. Au rezultat cinci break-uri, Bara cedând de trei ori pe propriul serviciu.

A fost 6-3 pentru rusoaică, însă Irina a avut șansele ei să revină chiar și în ultimul game al manșei (a fost 15-40).

Bara a arătat un tenis limpede, cu lovituri clare și cu ruperi de ritm inspirate cu ajutorul slice-ului și a scurtelor. Diferența s-a făcut la doar câteva puncte, Kasatkina arătând că este jucătoarea cu o experiență net superioară.

Setul II

Din păcate, primul serviciu a continuat să-i dea bătăi de cap Irinei: Daria a fost agresivă și inspirată la retur, a câștigat puncte importante și a reușit să îi reducă din încredere jucătoarei noastre cu fiecare punct.

În doar 16 minute, Kasatkina s-a dus la 4-0, iar soarta manșei părea deja jucată.

Până la final, Irina și-a câștigat serviciul în două rânduri, iar Daria s-a impus cu 6-2, după o partidă care a durat o oră și 5 minute.

  • Pentru parcursul de la Lyon (optimi), Bara va primi un premiu de 2.903 euro şi 48 de puncte WTA.
  • În clasamentul live, Irina Bara a urcat până pe locul 159 (salt de 9 locuri).
  • Aflat la prima ediție, turneul de la Lyon face parte din categoria International și se dispută pe hard, în perioada 2-8 martie. Competiția este dotată cu premii totale în valoare de $251,750.