Venită din calificări, Jaqueline Cristian (174 WTA) a obținut o victorie lejeră contra australiencei Priscilla Hon (129 WTA), în prima rundă a turneului de la Lyon. Românca a cedat doar două game-uri (scor 6-2, 6-0), iar în runda următoare o va întâlni pe câștigătoarea meciului Sofia Kenin vs Vitalia Diatchenko.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cristian a obținut victoria după o oră și 16 minute de joc. Ea nu și-a cedat niciodată serviciul, salvând toate cele patru mingi de break ale australiencei. Românca a avut 8 ași și un procentaj de 82% (27/33) la punctele câștigate cu primul serviciu.

În optimi, Jaqueline Cristian ar putea da peste ultima campioană de la Australian Open. Americanca Sofia Kenin (5 WTA), favorita principală, va juca în primul tur cu rusoaica Vitalia Diatcenko (107 WTA), iar învingătoarea acestei partide va fi viitoarea adversară a româncei.

Cristian şi-a asigurat un premiu de 2.903 euro şi 48 de puncte WTA. Jucătoarea de 21 de ani se află pe locul 161 în clasamentul live (urcare de 13 poziții), cea mai bună clasare a carierei.

La turneul de la Lyon mai sunt prezente alte două românce. Irina Bara (168 WTA, venită din calificări) joacă în primul tur cu Timea Babos (Ungaria, 99 WTA), iar Ana Bogdan (88 WTA) o înfruntă pe Tereza Martincova (Cehia, locul 157 WTA).

Aflat la prima ediție, turneul de la Lyon face parte din categoria International și se dispută pe hard, în perioada 2-8 martie. Competiția este dotată cu premii totale în valoare de $251,750.