​​Favoriții turneului de la Dubai rămân în cursa pentru titlu. Novak Djokovic (cap de serie nr. 1), Stefanos Tsitsipas (2) și Gael Monfils (3) s-au calificat, joi, în semifinalele competiției, în timp ce Daniel Evans (37 ATP) a realizat supriza și l-a eliminat pe Andrey Rublev (6).

HotNews.roFoto: Hotnews

Djokovic nu i-a dat nicio șansă rusului Karen Khachanov (17 ATP, al șaptelea favorit). După 68 de minute de joc, sârbul s-a impus cu 6-2,, 6-2 și a ajuns la 16 victorii în 16 partide disputate în acest an. Nole a câștigat 89% dintre punctele jucate cu primul serviciu (24/27) și a fructificat 5 din 9 mingi de break pentru a obține al cincilea succes în fața lui Karen (rusul are o victorie).

În semifinale, Djoker-ul îl va întâlni pe Gael Monfils (al treilea favorit). Francezul l-a învins cu 6-3, 6-3, pe compatriotul său Richard Gasquet (56 ATP), după o oră și 14 minute de joc.

Pentru un loc în finală se vor mai duela Stefanos Tsitsipas (al doilea favorit) și surpriza Daniel Evans. Grecul a avut parte de o partidă dificilă în fața neamțului Jan Lennard Struff (34 ATP), însă a obținut victoria după două ore și 22 de minute. Chiar dacă a pierdut primul set cu 6-4, Stefanos a revenit și le-a câștigat pe următoarele două cu același rezultat.

Surpriza zilei a fost înregistrată în chiar prima partidă disputată. Britanicul Daniel Evans a avut nevoie de o două ore și 12 minute pentru a-l învinge pe rusul Andrey Rublev (14 ATP). A fost 6-2, 7-6(9), iar cei doi se află la egalitate în acest moment (2-2 în confruntările directe).