​În 2013, tatăl lui Novak Djokovic ieșea pentru prima dată la iveală cu atacuri la adresa rivalilor fiului său. Federer și Nadal erau luați în colimator, iar de atunci atacurile s-au tot repetat, cu mențiunea că elvețianul a fost lui Srdjan. Într-un interviu pentru Novosti, capul familiei Djokovic nu s-a putut abține și a făcut din nou referire la caracterul "îndoielnic" al lui Roger.

HotNews.roFoto: Hotnews

Federer, gelos pe Djokovic pentru că este mai bun decât el

"Federer a început să fie gelos pe Novak din momentul în care a început să câștige, sa joace la un alt nivel. Iar asta doar pentru că era conștient de faptul că fiul meu este mai bun decât el și că va ajunge deasupra lui.

Federer este un jucător de tenis de excepție, dar nu aș putea spune același lucru despre latura lui umană" - Srdjan Djokovic.

La puțin timp după încheierea finalei de la Australian Open (una în care Nole a cucerit al optulea titlu la Melbourne și a ajuns la 17 Grand Slam-uri în carieră), Srdjan s-a luat și de publicul australian.

Acesta a spus că spectatorii nu au dat dovadă de fair-play în marea finală, susținându-l pe "acel băiat austriac" (n.r. Dominic Thiem) în detrimentul campionului en-titre.

Srdjan a mai precizat că fiul său nu s-a plâns niciodată de faptul că publicul i-a fost de multe ori potrivnic de-a lungul carierei, iar aici s-a luat de Rafael Nadal. Tatăl lui Novak l-a arătat cu degetul pe iberic după ce acesta a comentat către arbitrul de scaun la ATP Cup la adresa gălăgioșilor fani sârbi (Serbia a trecut în finală de Spania, scor 2-1, iar Nole l-a învins la simplu pe Rafa).

Reacția lui Novak la adresa fanilor care nu-l suportă

Făcând referire la faptul că de multe ori publicul îl susține pe adversarul său, Novak a avut o poziție foarte echilibrată.

"Chiar dacă acest lucru ar fi adevărat, de ce să vreau să torn benzină în foc? Nu vreau să provoc emoții negative, ură și furie. Nu am niciun fel de resentiment pentru cei care nu mă susțin. Acestea fiind spuse, nu sunt mândru de reacțiile mele ocazionale de pe teren, dar pasiunea este uneori mai puternică decât stăpânirea de sine" - Novak Djokovic.

Novak Djokovic domină meciurile directe cu marii săi rivali, sârbul aflându-se atât în fața lui Nadal, cât și a lui Federer.

Djokovic vs Nadal 29-26

Djokovic - Federer 27-23.

Ierarhia titlurilor de Grand Slam:

1 Roger Federer 20

2 Rafael Nadal 19

3 Novak Djokovic 17.

S-ar putea să te intereseze și: