​​Simona Halep (2 WTA) a câştigat sâmbătă, 22 februarie, turneul de la Dubai, iar antrenorul său, Darren Cahill, a venit cu o propunere pentru organizatorii turneelor din ATP şi WTA.

HotNews.roFoto: Hotnews

Australianul este de părere că trebuie schimbat sistemul de premiere. Cahill consideră că sumele oferite în primele tururi ale competiţiilor trebuie să fie mărite. Doar aşa jucătorii mai slab cotaţi vor avea şanse să câştige mai bine ceea ce îi va ajuta pe viitor pentru a se pregăti şi mai bine.

"Eu susţin creşterea premiilor la Grand Slam-uri, dar ATP şi WTA trebuie să îi ajute şi pe jucătorii mai slab clasaţi. Sunt prea mulţi bani în vârf.

Premiile se dublează de la o rundă la cealaltă. În Dubai, diferenţa la bani a fost de patru ori între un sfert de finală şi o semifinală", a scris Darren Cahill, pe contul de Twitter.

Simona Halep a câştigat turneul de la Dubai pentru a doua oară în carieră şi a obţinut al 20-lea titlu din circuitul WTA. În urma acestui trofeu, fostul lider mondial a încasat 698.860 de dolari, susține Mediafax.