​Roger Federer a fost nevoit să se opereze la genunchiul piciorului drept, iar acest lucru l-a costat prezența în circuitul ATP pâna la sezonul de iarbă. Cu o evoluție bună în aceeași perioadă a lui 2019, campionul elvețian va avea multe puncte pe care nu le va putea apăra.

HotNews.roFoto: Hotnews

Federer a adunat multe puncte în 2019, mare parte dintre ele venind în prima jumătate a sezonului.

Roger a anunțat că nu va mai juca până în vară, acolo unde va reveni, cel mai probabil, la Halle.

În total, Mister Perfect nu va putea apăra o zeste de 3.180 de puncte. În mod evident, marele campion din Basel va înregistra o cădere importantă în ierarhia mondială.

Ultimele puncte care îi vor fi scăzute vor fi cele 720 primite pentru semifinala de la Roland Garros. Rămâne de văzut pe ce poziție se va afla mai exact la startul Wimbledon-ului, al treilea Grand Slam al sezonului în curs.

Punctele pe care Roger Federer nu le va putea apăra din cauza operației pe care a suferit-o la genunchiul piciorului drept:

Dubai: 500 de puncte (câștigător)

Indian Wells: 600 (finalist)

Miami: 1000 (câștigător)

Madrid: 180 (sferturi)

Roma: 180 (sferturi)

Roland Garros: 720 (semifinalist)

În total, vorbim despre 3180 de puncte pe care campionul elvețian nu le va putea apăra.

Roger a anunțat că va reveni în sezonul de iarbă, cel mai probabil la Halle (turneu de al lui Federer), competiție pregătitoare pentru Wimbledon (marea țintă a lui Fedex în 2020).

În acest moment, Federer ocupă locul 3 în ierarhia mondială, cu 7.130 de puncte acumulate. Elvețianul va pierde locuri importante în ierarhia mondială din cauza operației de la genunchi. În imediata apropiere se află Dominic Thiem (locul 4), cu 7.045 de puncte.