Simona Halep (2 WTA) a avut nevoie de 62 de minute pentru a obține calificarea în finala turneului de la Dubai. Românca a cedat doar două game-uri în fața americancei Jennifer Brady (scor 6-2, 6-0) și a declarat că a fost cel mai bun meci făcut de ea la competiția de categorie Premier.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Mi-a plăcut foarte mult. A fost un meci mare, cel mai bun meci de când am venit aici. Îmi place foarte mult să joc în Dubai, îmi dă multă încredere, îmi place să vin aici și să joc cel mai bun tenis al meu. De asemenea, publicul este special. Este superb și vreau să le mulțumesc tuturor.

Am luptat pentru fiecare minge, am crezut, am muncit din greu, este tot ce am făcut. Zi de zi am crescut nivelul de intensitate. (n.r. despre mingea de meci avută de Ons Jabeur, în primul tur) Nu am realizat că a avut minge de meci. Astfel de meciuri îmi dau mai multă incredere. Sunt foarte bucuroasă că am încă o șansă să mai joc aici.

Rybakina este o adversară foarte dificilă. Am urmărit-o puțin înainte de meci. Este o adevărată provocare să joc pentru încă un titlu. Am venit aici să savurez aceste momente și să dau tot ce am mai bun", a spus Simona Halep, după meciul cu Jennifer Brady.

De știut:

  • Pentru calificarea în finală, Simona va primi 372.200 de dolari şi 305 puncte WTA.
  • Câștigătoarea trofeului de la Dubai va primi 696.860 de dolari şi 470 de puncte WTA.
  • În marea finală, Simona se va duela cu Elena Rybakina (Kazahstan, 19 WTA, 20 de ani).
  • Cele două s-au mai duelat o singură dată: la Wuhan, în 2019, atunci când Simona a abandonat în primul set, la scorul de 5-4 în favoarea Elenei. Halep a acuzat probleme la spate.
  • Este prima finală în care ajunge Simona după titlul de Grand Slam cucerit la Wimbledon, în vara anului trecut.
  • Simona Halep a câștigat turneul de la Dubai în anul 2015.
  • Ultimul act al întrecerii va avea loc sâmbătă, nu înainte de ora 17:00 (ora României). Meciul va fi LiveText pe HotNews.ro și în direct pe Digisport 2.

Turneul de la Dubai se joacă în perioada 17-22 februarie, iar Simona Halep este cap de serie numărul 1. Competiția face parte din categoria Premier și este dotată cu premii de $2,643,670.

Ultimele campioane de la Dubai:

2019 Belinda Bencic

2018 Elina Svitolina

2017 Elina Svitolina

2016 Sara Errani

2015 Simona Halep

2014 Venus Williams

2013 Petra Kvitova.