​Să reușești de la începutul anului să treci de jucătoare precum Ashleigh Barty, Elina Svitolina sau Garbine Muguruza nu este la îndemâna oricui. Jennifer Brady joacă poate cel mai bun tenis al carierei, unul bazat pe o deplasare foarte bună, pe un forehand cu variație (topspin, dar și plat) și pe un rever solid. Simona Halep a arătat că știe cum să joace împotriva americancei, cea mai recentă victorie venind la Australian Open, în primul tur. Halep vs Brady va fi LiveText pe HotNews.ro și în direct pe Digisport 2 (undeva după ora 17:00).

HotNews.roFoto: Hotnews

Încredere mare, victorii cu rivale de top

Nu este la îndemâna oricui să le învingă la același turneu pe Elina Svitolina (categoric, doar trei game-uri a pierdut) și pe Garbine Muguruza (finalistă la Australian Open și aflată într-o perioadă foarte bună a carierei).

Jennifer are mare încredere în propriile forțe, iar acest lucru se poate simți din ceea ce face pe teren. Lovește decisiv cu fiecare ocazie, nu se sfiește să facă pasul spre fileu, are o deplasare incredibilă pe laterale și găseste unghiuri minunate atât de pe partea de forehand, cât și de pe cea de backhand. Îi place să deschidă terenul și să caute lovituri câștigătoare din orice pozitie.

Deplasare de nivel înalt

La meciul cu Garbine din sferturi, reacția comentatoarei de la WTA spune totul despre rapiditatea americancei: "incredibil, ce joc de picioare poate să aibă!"

Așa și este. Brady se deplaseaza incredibil, pașii săi mici și rapizi acoperind foarte bine terenul. Pentru Simona va fi senzația aceea că joacă <în oglindă>.

Brady are un forehand încărcat cu mult topspin, mingea căpătând înălțime după contactul cu suprafața de joc. A simțit acest lucru pe propria-i piele și Garbine, o jucătoare înaltă.

De asemenea, Jennifer poate lovi și plat de pe partea de forehand, dreapta inversă fiind una dintre armele sale preferate (se deplasează de multe ori pe culoarul de dublu pentru a trimite cu dreapta).

Reverul este unul solid, capabil să reziste în schimburi dure. Simona a simțit de altfel acest lucru la Australian Open, acolo unde americanca părea să aibă în mână primul set, dar pe care l-a scăpat printre degete într-un final dramatic de manșă.

Simte foarte bine momentul în care să facă pasul la fileu, iar voleul drive este o lovitură pe care o stăpânește destul de bine.

Stă aproape de baseline, ia din timpul de reacție al adversarelor

Stă aproape de linia de fund atunci când se află la retur, ea încercând pe cât posibil să lovească mingea devreme pentru a le surprinde pe adversare nepregătite (să le reducă semnificativ din timpul de reacție).

Faptul că a învins-o de două ori din tot atâtea partide poate însemna ceva la nivel mental pentru Simona, însă fiecare meci are parte de o poveste proprie.

Halep a mai învins-o pe Brady (în afară de Australian Open din acest an, 7-6(5), 6-1) și la Toronto 2019 (4-6, 7-5, 7-6(5).

Au fost practic patru seturi din cinci foarte echilibrate, americanca având jocul necesar pentru a-i putea face față Simonei pe hard (pe această suprafață s-au jucat disputele).

Cele două jucătoare se cunosc destul de bine, duelurile fiind păstrate în memoria recentă. Factorul surpriză va exista însă întotdeauna în tenis. Rămâne de văzut, de asemenea, de partea cui va fi inspirația de moment și cine va juca mai bine în momentele importante.

Nu mai vorbim despre faptul că va fi vital pentru amândouă să trimită cât mai des cu primul serviciu, de cealaltă parte a fileului retururi care pot face diferența.

Traseul lui Brady până la semifinalele de la Dubai:

6-2, 6-1 cu Elina Svitolina (3)

4-6, 6-4, 6-1 cu Marketa Vondrousova

6-7(5), 6-3, 6-4 cu Garbine Muguruza

Rezumatul partidei dintre Brady și Muguruza:

Cine a învins-o pe Brady în acest an

Petra Kvitova (6-4, 6-2 la Brisbane)

Simona Halep (7-6(5), 6-1 la Australian Open)

Svetlana Kuznetsova (6-3, 6-1 la St Petersburg)

Turneul de la Dubai se joacă în perioada 17-22 februarie, iar Simona Halep este cap de serie numărul 1. Competiția face parte din categoria Premier și este dotată cu premii de $2,643,670.

În 2019, turneul din Emiratele Arabe Unite a fost câștigat de Belinda Bencic. Simona Halep s-a impus la ediția din 2015.

Ultimele campioane de la Dubai:

2019 Belinda Bencic

2018 Elina Svitolina

2017 Elina Svitolina

2016 Sara Errani

2015 Simona Halep

2014 Venus Williams

2013 Petra Kvitova.