Simona Halep (principala favorită) s-a calificat cu mari emoții în sferturile turneului de la Dubai. Românca a declarat, după meciul cu Ons Jabeur, scor 1-6, 6-2, 7-6(7), că a obținut și cu puțin noroc victoria și că este mândră de faptul că a luptat până la final.

HotNews.roFoto: Hotnews

Citește și: Simona Halep vs Ons Jabeur 1-6, 6-2, 7-6(7) / Halep, cu mari emoții în sferturi - A salvat o minge de meci

​"A fost un meci dificil, așa cum e mereu împotriva ei. Pot spune că am avut și puțin noroc azi. A fost greu după această pauză, dar am luptat până la final și sunt mândră că am facut asta. Întotdeauna prima partidă de la un turneu este dificilă. M-am simțit aici ca în FedCup, ca la fotbal! Vreau să mulțumesc tuturor că au venit. Trebuie să fiu puternică, să-mi fac jocul și să cred în mine", a declarat Simona Halep, după meci.

"Mi-e greu să explic cum a fost acest meci. E o jucătoare care nu dă ritm și nu știi la ce să te aștepți. În tiebreak nu mi-am dat seama că a avut minge de meci. Nu mă plâng. După o perioadă în care nu am jucat niciun meci, azi am jucat bine. La 5-1 a fost un mic blocaj. M-am speriat puțin. Cu cât am dat drumul la mișcare m-am simțit mai bine. Sper să nu am nicio durere mâine", a mai spus Simona, potrivit Digi Sport.

Despre viitoarea sa adversară, Aryna Sabalenka, Simona a spus că este o jucătoare puternică: "Mâine va fi un meci diferit, așa că trebuie să uit de acesta. Nu sunt multe de spus, pentru că lovește mingea foarte puternic. Nu prea am atins mingea în Australia. Dar mâine este o altă zi, sunt diferită față deturneul de la Adelaide. Sper că voi putea juca mai bine".

De știut:

  • Simona va juca în sferturi cu Aryna Sabalenka (Belarus, 13 WTA, cap de serie 7).
  • Halep conduce cu 2-1 în meciurile directe cu Sabalenka. Aryna a câștigat însă duelul din acest an: sferturi, Adelaide: 6-4, 6-2.
  • Pentru calificarea în sferturi, Simona va primi 50.100 de dolari şi 100 de puncte WTA.
  • La ediția din 2019, Halep a fost eliminată în sferturi de Belinda Bencic (elvețianca avea să câștige turneul).

  • Simona a cucerit trofeul de la Dubai la ediția din 2015 (victorie cu Angelique Kerber).

Turneul de la Dubai se joacă în perioada 17-22 februarie, iar Simona Halep este cap de serie numărul 1. Competiția face parte din categoria Premier și este dotată cu premii de $2,643,670.

Ultimele campioane de la Dubai:

2019 Belinda Bencic

2018 Elina Svitolina

2017 Elina Svitolina

2016 Sara Errani

2015 Simona Halep

2014 Venus Williams

2013 Petra Kvitova.