Echipa de Cupa Davis a Chinei nu poate ajunge în România pentru întâlnirea de Cupa Davis din play-off-ul Grupei Mondiale I, care ar trebui să se dispute pe 6-7 martie la Piatra Neamţ, din cauza epidemiei de coronavirus, a declarat, luni, vicepreşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, potrivit Agerpres.

Cupa DavisFoto: Facebook - Davis Cup Tennis

Federaţia Internaţională de Tenis ar urma să ia o decizie luni seara în ceea ce priveşte soarta întâlnirii dintre România şi China.

"Chiar astăzi am primit un răspuns de la federaţia internaţională. În această seară se va lua o hotărâre. Pentru că federaţia chineză a transmis deja că nu poate veni, dar federaţia internaţională nu a luat încă o hotărâre în sensul ăsta. Deci federaţia chineză a trimis un mail la federaţia internaţională în data de 7 februarie iar cei de la acolo vor lua o hotărâre în această seară.

Ultimul cuvânt aparţine federaţiei internaţionale, ei hotărăsc dacă se amână sau pierd meciul. Dar probabil că vor amâna. Deşi aici, cu amânarea este greu, pentru că există calendare internaţionale, trebuie să găsească o altă dată care să coincidă. Chinezii nu au cerut o amânare, ei au anunţat că nu pot ieşi din ţară până la sfârşitul lui aprilie din cauza epidemiei de coronavirus. Pentru că delegaţia era formată din 16 persoane, şi doar 2-3 jucători e posibil să fie în afara Chinei", a declarat Cosac.

Întrebat dacă România poate câştiga la ''masa verde'' această întâlnire, Cosac a spus: "Putem lua în calcul şi treaba asta, depinde cum stau cei de la federaţia internaţională cu perioadele pentru meciurile de genul acesta. Pentru că sunt foarte puţine perioadele în care ei organizează întâlniri de Cupa Davis. Din cauza calendarului competiţional internaţional. Adică săptămânile rezervate pentru Cupa Davis şi Cupa Federaţiilor sunt distincte şi bine determinate. Acum, aşteptăm, până mâine dimineaţă vom avea un răspuns".

Echipa României de Cupa Davis urma să întâlnească China în play-off-ul Grupei Mondiale I, în 6-7 martie, la Piatra Neamţ, conform tragerii la sorţi care a avut loc în luna octombrie a anului trecut.

În cazul în care România va câştiga întâlnirea din martie 2020 va juca încă un play-off, în septembrie 2020, la care vor participa şi echipele care au pierdut în calificările pentru turneul final.