Sorana Cîrstea (69 WTA) și Ana Bogdan (90 WTA) au ajuns în ultimul tur al calificărilor din cadrul turneului Premier de la Dubai, după victorii muncite în față principalelor două favorite. Cîrstea a trecut de germana Julia Goerges (31 WTA), în timp ce Bogdan a învins-o dramatic pe chinezoaica Shuai Zhang (32 WTA).

HotNews.roFoto: Hotnews

Sorana Cîrstea vs Julia Goerges 5-7, 6-4, 7-6(4)

Sorana Cîrstea a condus cu 5-2 în primul set al întâlnirii cu Julia Goerges, însă a reușit "performanța" de a-l pierde. Jucătoarea din Germania a bifat nu mai puțin de cinci game-uri la rând (două break-uri) și și-a adjudecat primul act.

Cîrstea a fost aproape să repete situația din primul set și în cel de-al doilea. A condus cu 4-2 și s-a văzut egalată de adversară. În final, românca a reușit break-ul și a împins partida în decisiv. Tot Sorana a fost jucătoarea cu inițiativă și în setul al treilea, a avut 3-1 și 4-2, dar Goerges a reușit să echilibreze situația și s-a ajuns la tie-break.

Cîrstea a gestionat foarte bine momentele importante, a bifat patru mini-break-uri și a fructificat a doua minge de meci, impunându-se cu 7-4. Partida a durat două ore și 23 de minute.

Pentru un loc pe tabloul principal de Dubai, Sorana Cîrstea va juca împotriva Carlei Suarez-Navarro (Spania, 55 WTA), cap de serie numărul 11, care a trecut de Anna Danilina (Kazahstan, 287 WTA), scor 6-3, 6-1.

Ana Bogdan vs Shuai Zhang 3-6, 6-4, 7-6(10)

Ana Bogdan a fost prima care și-a cedat serviciul în primul set, la scorul de 2-1, permițându-i apoi chinezoaicei să se distanțeze la 4-1 pe tabelă. Jucătoarea noastră a reușit să se apropie la 4-3, dar a cedat apoi game-ul imediat următor pe propriul serviciu. Zhang n-a avut emoții de la lansare și a încheiat primul act cu 6-3.

Bogdan a început mai bine setul secund, reușind break-ul în al doilea game, însă avantajul său s-a prăbușit apoi. Shuai Zhang și-a trecut în cont trei game-uri consecutive și a preluat conducerea (3-2). Românca a dat însă replica cu un game alb pe serviciul advers, echilibrând situația.

La 5-4 în favoarea sa, Ana a mai reușit un break și a trimis partida în decisiv, unul extrem de echilibrat. Bogdan a avut două șanse de a închide partida la scorul de 6-5, pe serviciul chinezoaicei, însă ambele au fost anulate și s-a ajuns la tie-break.

Dramatismul a fost la cote înalte, cu răsturnări de scor, iar lupta părea una fără sfârșit. Ana a mai beneficiat de alte trei mingi de meci (la 6-4, 6-5 și 7-6), dar le-a irosit și pe acestea. Apoi, Zhang a ajuns și ea în situația de a închide meciul, la 8-7, dar nu a avut câștig de cauză.

Suspansul a continuat, iar Ana a mai ratat alte două șanse, înainte de a fructifica cea de-a opta (!) minge de meci. A fost 12-10 pentru româncă în tie-break. Partida s-a terminat după două ore și 33 de minute de joc.

În ultimul tur al calificărilor, Ana Bogdan va da piept cu Aliaksandra Sasnovich (Belarus, 113 WTA), care a trecut în runda a doua de rusoaica Anna Blinkova (54 WTA), cap de serie numărul 10, scor 6-1, 6-2.

Turneul de la Dubai se va juca în perioada 17-22 februarie, iar Simona Halep va fi cap de serie numărul 1. Competiția face parte din categoria Premier și este dotată cu premii de $2,643,670.

La Dubai se vor afla pe tabloul principal jucătoare de top precum Karolina Pliskova (3 WTA), Elina Svitolina (4 WTA), Belinda Bencic (5 WTA), Sofia Kenin (7 WTA) sau Aryna Sabalenka (13 WTA).

În 2019, turneul din Emiratele Arabe Unite a fost câștigat de Belinda Bencic. Simona Halep s-a impus la ediția din 2015.

Ultimele campioane de la Dubai:

2019 Belinda Bencic

2018 Elina Svitolina

2017 Elina Svitolina

2016 Sara Errani

2015 Simona Halep

2014 Venus Williams

2013 Petra Kvitova