Patricia Maria Tig (105 WTA) s-a oprit în semifinalele turneului de la Hua Hin (Thailanda), fiind învinsă în două seturi de poloneza Magda Linette (42 WTA), cap de serie numărul 5, scor 7-5, 6-4.

HotNews.roFoto: Hotnews

Primul set al partidei a fost unul cu multe răsturnări de situație, decis în cele din urmă în favoarea polonezei. Linette a condus cu 3-1, însă Țig a revenit spectaculos, câștigând patru game-uri la rând.

La 5-4 în favoarea sa, Patricia Țig a servit pentru câștigarea primului set și a fost la doar două puncte distanță de a se impune. Jucătoarea noastră a condus cu 30-0, însă Linette a punctat de patru ori consecutiv și a egalat scorul pe tabelă (5-5).

Demoralizată, Țig nu a mai fost capabilă să întoarcă soarta setului. Poloneza și-a făcut serviciul și a mai reușit un break, punând capăt primului act, scor 7-5.

A urmat un set doi în care Țig a încercat să își țină nervii în frâu, însă tot ea a fost prima care și-a cedat serviciul, la 3-2 pentru Linette. Poloneza mai avusese o șansă de break în al doilea game al setului, dar și Țig a ratat o ocazie de a se impune pe serviciul advers, la scorul de 1-1.

Linette s-a distanțat apoi la 5-2, iar Țig a ieșit cu mari emoții dintr-un game în care a condus cu 40-0 și a fost egalată. Românca a reușit break-ul la 3-5, dar acest lucru nu a împiedicat-o pe Magda Linette să închidă partida după următorul game.

La 4-5 și 30-30, banda fileului a trimis în aut mingea Patriciei Țig, iar poloneza a profitat de șansa primită și și-a adjudecat setul cu 6-4. Partida a durat o oră și 36 de minute.

În finală, Magda Linette o va întâlni pe Leonie Kung (Elveția, 283 WTA), care a trecut de Nao Hibino (Japonia, 84 WTA), scor 7-5, 4-6, 6-3.

După parcursul de la Hua Hin, Patricia Țig a revenit în Top 100 WTA. Ea a făcut un salt de 21 de poziții, iar de luni va ocupa locul 84. Cea mai bună poziţie din carieră a fost locul 83.

Pentru prezența în semifinale la Hua Hin, Ţig va primi un cec de 11.600 dolari şi 110 puncte WTA.

Turneul de la Hua Hin face parte din categoria International, se joacă pe hard și este dotat cu premii în valoare de $251,750. La ediția de anul trecut, trofeul a fost câștigat de Dayana Yastremska.