Simona Halep a părăsit vineri țara, fostul lider mondial plecând spre Dubai, acolo unde are de apărat faza sferturilor atinsă în 2019. La Doha, Simona a disputat finala anul trecut, învinsă fiind de Elise Mertens.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ce a spus Simona Halep

"Eu joc cu România pe spate tot timpul, cu România lângă mine tot timpul şi atunci când consider că sunt aptă sută la sută, joc în echipa de FedCup tot timpul şi joc permanent pentru România la toate turneele. (n.r. - Cele mai frumoase amintiri din Zona Golfului le am) când am câştigat Dubaiul, şi la Doha am câştigat, sunt două turnee care îmi plac, sper să fac rezultat bun şi de data aceasta.

Ca de fiecare dată, plec cu gânduri bune, pozitive, m-am pregătit foarte bine, sunt încrezătoare, vedem ce va fi. Am fost acasă în toată perioada (n.r. - după Australian Open) şi m-am bucurat de aceste zile, mi-au prins foarte bine şi m-am resetat. A fost foarte bine că m-am pregătit la Dubai înaintea sezonului, mi-a prins bine în Australia, sper ca şi de data aceasta să-mi meargă bine la Dubai pentru că-mi plac condiţiile.

Am 28 de ani, fac 29 anul acesta, e normal să fiu pe final de carieră, am deja zece ani sau chiar mai mult (n.r. - în circuit), nu mă gândesc la retragere, dar sunt pe final", a declarat Halep, la Aeroportul International Otopeni, citată de News.ro.

Despre absența unui preparator fizic

"Nu pot să zic că e greu sau uşor fără preparator fizic (n.r. Australian Open a fost primul turneu fără Teo Cercel). Am făcut singură pregătirea fizică în perioada aceasta. Am avut nevoie de un pic de timp să îmi reaşez exerciţiile şi vom vedea ce urmează. Am fost acasă în ultimul timp, m-am bucurat de aceste zile şi m-am resetat ca să zic aşa", a completat Simona Halep.

Simona la Dubai

Următorul turneu la care Simona Halep va participa va fi cel de la Dubai (17-22 februarie), de categorie Premier. Se va juca pe hard outdoor, competiția va avea premii totale în valoare de $2.643.670, iar la start pe tabloul principal vor fi 32 de sportive.

La ediția din 2019, Simona a ajuns până în faza sferturilor, acolo unde a fost învinsă de Belinda Bencic (4-6, 6-4, 6-2). Halep a câștigat competiția în 2015. Competiția va avea loc în perioada 17-22 februarie.

Simona la Doha

La ediția din 2019 de la Doha, Simona Halep a ajuns până în finală, acolo unde a fost învinsă în trei seturi, scor 3-6, 6-4, 6-3, de Elise Mertens. Halep a câștigat competiția în 2014: 6-2, 6-3 cu Angelique Kerber. Turneul va avea loc în perioada 23-29 februarie.

Meciurile Simonei Halep de la Dubai și Doha vor fi LiveText pe HotNews.ro și în direct pe Digisport.

S-ar putea să te intereseze și:

Ilie Năstase și sfatul pentru Simona Halep: Să nu mai apară numele României în dreptul ei