Patricia Maria Țig a obținut, joi, biletul care o duce în sferturile turneului WTA de la Hua Hin (Thailanda - competiție de categorie International), după ce a trecut de chinezoaica Xiaodi You (210 WTA), scor 6-1, 6-3. Meciul a durat o oră și 15 minute.

Patricia Maria TigFoto: usopen.org

Primul set a fost unul fără istoric: Patricia s-a distanțat până la 5-0, a cedat până la urmă un game, dar s-a impus fără bătăi de cap cu 6-1.

Replica asiaticei a fost mai bună în debutul setului al doilea: a servit ceva mai precis, a făcut și primul break (2-0), dar nu a putut menține ritmul. Au urmat patru game-uri la rând câștigate de Țig, iar balanța setului deja se înclinase în favoarea jucătoarei noastre.

You a simțit presiunea, a căzut din punct de vedere mental, iar jucătoarea noastră s-a distanțat până la 5-2. Cu toate că a servit pentru a închide partida, Țig nu a reușit să pună capăt confruntării de la lansare. A facut-o însă doar câteva minute mai târziu, de la retur (6-3).

În urma acestui succes, Țig va urca în clasamentul live al WTA până pe locul 90, cu 709 puncte, detronând-o de pe această poziție pe Ana Bogdan.

Pentru un loc în semifinale, Țig se va duela cu Saisai Zheng (36 WTA, cap de serie numărul 4).

Calificarea în sferturi îi aduce Patriciei un cec în valoare de $6.275 și 60 de puncte în clasamentul WTA de simplu.

Turneul de la Hua Hin face parte din categoria International, se joacă pe hard și este dotat cu premii în valoare de $251,750. Principala favorită a competiției este ucraineanca Elina Svitolina (4 WTA). La ediția de anul trecut, trofeul a fost câștigat de Dayana Yastremska.