Bianca Andreescu (6 WTA) a anunțat că nu va participa la turneul de categorie Premier de la Dubai, care va avea loc săptămâna viitoare. Jucătoarea canadiană de origine română nu s-a refăcut complet după accidentarea suferită anul trecut la genunchi și nu vrea să riște.

Bianca AndreescuFoto: wtafinals.com

"Sunt foarte tristă să anunţ că nu voi putea evolua la Dubai Duty Free Tennis Championships, săptămana viitoare. Nu sunt sută la sută încă şi la recomandarea medicilor şi echipei mele nu vreau să-mi asum niciun risc să-mi reaccidentez genunchiul. Cu fiecare zi sunt mai aproape de revenirea pe teren, dar să joc la Dubai este prea devreme. Sper să pot veni şi juca la Dubai anul viitor", a declarat Andreescu, potrivit site-ului oficial al organizatorilor.

Bianca Andreescu a ratat startul sezonului actual, inclusiv Australian Open, ea fiind nevoită se se recupereze după accidentarea suferită la genunchiul stâng în timpul meciului cu Karolina Pliskova, de la Turneul Campioanelor, care a avut loc la finalul lunii octombrie.

Andreescu ar putea reveni pe teren la turneul Premier 5 de la Doha, care se va disputa în perioada 23-29 februarie. Ea a fost convocată în lotul Canadei care s-a deplasat la Biel, în Elveţia, pentru întâlnirea din FedCup, disputată week-end-ul trecut, dar nu a jucat.

Turneul de la Dubai se va juca în perioada 17-22 februarie, iar Simona Halep va fi cap de serie numărul 1. Competiția face parte din categoria Premier și este dotată cu premii de $2,643,670.