Condusă cu 2-0 după prima zi de întreceri, Letonia fost aproape de calificarea la turneul final FedCup, după ce Jelena Ostapenko și Anastasija Sevastova au adus două puncte din meciurile de simplu. Reprezentativa SUA a fost mai bună în meciul de dublu și a completat astfel lista echipelor care vor participa la Budapesta.

HotNews.roFoto: Hotnews

Jelena Ostapenko (40 WTA) a învins-o cu 6-3, 2-6, 6-2 pe Sofia Kenin (7 WTA, campioană la Australian Open), după aproape două ore de joc.

Egalitatea a fost restabilită după ce Anastasija Sevastova (41 WTA) s-a impus în fața Serenei Williams (7 WTA), scor 7-6(5), 3-6, 7-6(4). Letona a avut nevoie de două ore și 28 de minute pentru a câștiga duelul.

Bethanie Mattek-Sands și Sofia Kenin nu le-au mai oferit nicio șansă Jelenei Ostapenko și Anastasijei Sevastova. A fost 6-4, 6-0, după o oră și un sfert.

Din 2020, competiția își va schimba formatul: se va disputa sub forma unui turneu final, care va avea loc în perioada 14-19 aprilie 2020, la Budapesta. La întrecere vor lua parte Rusia, Belarus, Germania, Spania, Elveția, Belgia, Slovacia și SUA (câștigătoarele meciurilor din play-off) și alte patru formații: Australia, Franța (finalistele din acest an), Ungaria (țara gazdă) și Cehia (wild-card).

Care va fi formatul

Vor fi patru grupe de trei echipe, prima clasată urmând să meargă în semifinale. Finalistele vor avea locul asigurat la ediția următoare, în timp ce echipele de la locurile 3-10 vor disputa calificări. Vor fi premii totale în valoare de 18 milioane de dolari. Din această sumă, 12 milioane vor merge în premiile jucătoarelor, iar 6 milioane către federațiile de specialitate. Într-un duel vor fi două partide de simplu și una de dublu.