Cu o echipă mai mult improvizată (cele mai importante nume au lipsit din lotul lui Florin Segărceanu), România a reușit să împingă până în meciul de dublu confruntarea cu Rusia din Grupa Mondială a FedCup. Ana Bogdan și Jaqueline Cristian au adus puncte din meciurile de simplu, însă Anna Blinkova (ajutată uneori și de Anna Kalinskaya) a fost un adevărat zid în fața cuplului Jaqueline Cristian/ Gabriela Ruse. Rusoaicele au câștigat cu 6-3, 6-2, după o oră și 15 minute de joc și s-au calificat la turneul final (14-19 aprilie, la Budapesta).

HotNews.roFoto: Hotnews
  • Rezultatele confruntării dintre România și Rusia (scor 2-3):

Gabriela Ruse vs Ekaterina Alexandrova 1-6, 4-6

Ana Bogdan vs Veronika Kudermetova 6-3, (5)6-7, 6-1

Ana Bogdan vs Ekaterina Alexandrova 5-7, 6-3, 5-7

Jaqueline Cristian vs Veronika Kudermetova 7-5, 6-3

Jaqueline Cristian/ Gabriela Ruse vs Anna Blinkova/ Anna Kalinskaya 3-6, 2-6

Din 2020, competiția își va schimba formatul: se va disputa sub forma unui turneu final, care va avea loc în perioada 14-19 aprilie 2020, la Budapesta (pe zgură, în Laszlo Papp Arena). La întrecere vor lua parte câștigătoarele din cele opt meciuri din play-off și alte patru formații: Australia, Franța (finalistele din acest an), Ungaria (țara gazdă) și Cehia (wild-card).

Vor fi patru grupe de trei echipe, prima clasată urmând să meargă în semifinale. Finalistele vor avea locul asigurat la ediția următoare, în timp ce echipele de la locurile 3-10 vor disputa calificări. Vor fi premii totale în valoare de 18 milioane de dolari. Din această sumă, 12 milioane vor merge în premiile jucătoarelor, iar 6 milioane către federațiile de specialitate. Într-un duel vor fi două partide de simplu și una de dublu.

De play-off au trecut până acum, alături de Rusia, echipele Spaniei (3-1 cu Japonia), Germaniei (4-0 cu Brazilia), Belgiei (3-1 cu Kazahstan) şi Elveţiei (3-1 cu Canada).

Sunt în desfăşurare confruntările SUA vs Letonia, Olanda vs Belarus şi Slovacia vs Marea Britanie.

Pentru această întâlnire, din echipa României nu au făcut parte jucătoarele Simona Halep, Irina Begu şi Monica Niculescu, care au renunţat la convocare pentru a se concentra pe turneele WTA în vederea calificării la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În aceste condiţii, căpitanul nejucător al României, Florin Segărceanu, a convocat pentru partida cu Rusia următoarele jucătoare: Ana Bogdan (90 WTA), Irina Bara (160 WTA), Elena Gabriela Ruse (166 WTA), Raluca Olaru (47 WTA la dublu) şi Jaqueline Cristian (197 WTA), potrivit Agerpres.

Statistica partidei Cristian/Ruse vs Blinkova/Kalinskaya:

Ași: 2 - 0

Duble greșeli: 3 - 2

Puncte câștigate cu primul serviciu: 54% (20/37) - 67% (22/33)

Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 25% (5/20) - 50% (8/16)

Puncte de break câștigate: 2/4 - 6/15

Lovituri câștigătoare: 15 - 22

Erori neforțate: 24 - 14

Puncte câștigate: 44 - 62

Durată meci: 1h 15 min.

  • Desfășurarea livetext a partidei Cristian/Ruse vs Blinkova/Kalinskaya:

Setul III

2-6 Gabriela Ruse începe game-ul cu o dublă greșeală. Blinkova trimite returul spre Jaqueline, aceasta ratează voleul de lângă fileu. Dar nu și de această dată (15-30). Kalinskaya ratează un prim forehand, dar închide punctul cu un smash și obține două mingi de meci. Confruntarea se termină cu o dublă greșeală a Gabrielei Ruse...

2-5 Lovitură fără altitudine a lui Jaqueline. Kalinskaya a fost veriga slabă a echipei Rusiei în acest meci (însă Blinkova a compensat din plin). Kalinskaya mai ratează o lovitură, după un schimb lung cu Cristian. Blinkova este ca un lansator de mingi, nu ratează deloc (stopul Gabrielei se duce în afara terenului). Jaqui ratează o șansă foarte importantă... Și Blinkova se dovedește din nou a fi decisivă.

2-4 Jaqueline trimite cu foarte mult efect pe lângă Blinkova, nu știe nici ea dacă a vrut să lovească așa. Serviciu bun, fetele par mai relaxate. Gabriela Ruse privește cum returul Annei Kalinskaya trece pe lângă ea (probabil se aștepta ca Jaqueline să se afle pe linia de fund). Atac spre corpul lui Kalinskaya, aceasta nu poate răspunde. Banda fileului ii pune mingea pe tavă Annei Blinkova (40-30). Gabriela amortizează de la fileu și închide game-ul.

1-4 Serviciu plasat foarte bine de Blinkova. Ruse este surprinsă, nu reacționează la timp (30-0). Blinkova este foarte agresivă de pe linia de fund, poate puțin prea agresivă (a expediat o minge în afara terenului). Gabriela pierde duelul direct cu Blinkova. Încă o minge trimisă în fileu de Gabriela Ruse.

1-3 Smash foarte bun reușit de Kalinskaya (0-30), probleme pentru fetele noastre. Blinkova este incredibilă la fileu, oprește încă o minge (Gabi și Jaqui au alergat fără succes). As pentru Cristian (15-40). Jaqui face un pas în spate și trimite un smash perfect. Rusoaicele pun presiune la fileu, Gabriela trimite în plasă...

1-2 Jaqui caută un unghi foarte ascuțit, mingea a ieșit puțin afară. Atacc prea puternic al Gabrielei. "Luptăm și câștigăm!" este sloganul publicului. Gabriela pare să se conformeze, egalează la 30 cu un voleu-drive. Returul în picioare îi pune probleme Annei Kalinskaya (40-40). Blinkova oprește excelent mingea lângă fileu... Kalinskaya atacă spre corp și obține punctul.

1-1 Atac în fileu al lui Jaqueline. Lob ratat de Kalinskaya (lucru confirmat de reluarea oficială). Serviciu bun pentru Cristian (30-15). Fetele noastre ratează încă un moment bun, rusoaicele obțin încă o minge de break. Kalinskaya alege o direcție, pleacă spre ea, Gabi o pasează. Jaqui cere sprijinul publicului. De lângă fileu, Blinkova este pe fază și reușește voleul. As pentru Cristian! Jaqueline nu rezistă în schimbul cu Blinkova, rusoaicele se pot desprinde din nou. Dar Gabriela profită de un serviciu bun și restabilește egalitatea. Fetele noastre trec în avantaj, Gabi a fost inspirată. În cele din urmă, Cristian își face serviciul.

0-1 Blinkova este mai inspirată, schimbă direcția și câștigă punctul. Rusoaicele par să defileze în aceste momente, să sperăm că fetele noastre pot reveni. Un atac bun al Gabrielei, Kalinskaya trimite afară. Gabi și Jaqueline merg spre minge, lasă terenul liber și Blinkova nu are probleme în închiderea game-ului.

Setul I

3-6 Gabriela ratează lobul (0-30)... Nu la fel se întâmplă cu Kalinskaya, care obține trei mingi de break cu o lovitură asemănătoare. Jaqui o salvează pe prima cu un serviciu bun la mediană. Voleu câștigător al Annei Blinkova, Rusia câștigă primul set.

3-5 Gabriela se face mare la fileu și închide schimbul. Jucătoarele noastre obțin trei mingi de break. Prima este salvată de Kalinskaya, care vine la fileu. A doua este ratată de Gabriela Ruse, care ratează complet lovitura. A treia este câștigătoare.

2-5 Blinkova este stăpâna fileului, puține mingi trec de ea. O ratare a rusoaicelor, după mult timp. Jaqui întinde racheta la fileu și aduce punctul. Rusia obține o minge de break... Ruse trimite în fileu, încă un break pentru rusoaice...

2-4 Jaqui cere sprijinul publicului. Gabriela ratează o lovitură ușoară (15-15). Luate la țintă, jucătoarele noastre nu mai pot face nimic (40-15). Cristian prinde linia și salvează prima minge de game. Un atac câștigător pe jumătatea terenului al Gabrielei (40-40). Kalinskaya cere challenge la serviciu, dar nu a avut dreptate. Chiar dacă Jaqui a controlat punctul, Blinkova este ajutată de banda fileului (a redirecționat mingea peste jucătoarea noastră). Ruse trimite prea puternic, deși mingea trecuse de Kalinskaya...

2-3 Dublă greșeală pentru Jaqueline. Rusoaicele au preluat controlul duelului, Blinkova o pasează pe Ruse în lung de linie. Încă un punct câștigat de la fileu de rusoaice, trei mingi de break... Prima este salvată de un voleu al Gabrielei. Și a doua, după ce Kalinskaya nu a putut amortiza o minge. Încă un passing reușit de rusoaice, care trec în avantaj...

2-2 Mingea sare în afara terenului după ce lovește banda fileului (punct pentru Rusia). Minge trimisă afară de Jaqui. Blinkova nu poate fi depășită la fileu (40-0). Ruse nu ia cea mai bună decizie la fileu și rusoaicele câștigă un game la 0.

2-1 Ce presiune pun jucătoarele noastre! Jaqueline acoperă bine fileul, Kalinskaya ratează lovitura. Gabi schimbă mai multe lovituri cu Blinkova, dar în cele din urmă trimite afară. Ruse caută culoarul de dublu, mingea trece de Kalinskaya, dar nu prinde terenul. Încă un aut al Gabrielei. Ruse salvează prima minge de break (lovitură în cross). Voleu ratat de Jaqui. Rebreak al rusoaicelor.

2-0 Blinkova lansează puternic, mingea nu a putut fi amortizată. Gabriela o ia la țintă pe Kalinskaya și închide punctul. Jaqueline o copiază pe Gabi, trimite din nou spre corpul adversarei. Blinkova urcă la fileu (parcă s-a săturat de ratările colegei) și închide punctul cu un voleu. Minge mult prea lungă trimisă de Blinkova, minge de break pentru fetele noastre. Dublă greșeală! Break!

1-0 Jaqueline servește prima. Retur prea lung. O minge controlată foarte bine de Blinkova (a plasat o scurtă). Ruse intervine foarte bine la fileu și aduce punctul. Blinkova atacă returul, ratează de puțin culoarul. Gabriela e pe fază la fileu și împinge mingea în terenul advers.

Jucătoarele noastre primesc ultimele indicații din partea lui Florin Segărceanu.

Florin Segărceanu le-a ales pe Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse pentru meciul de dublu. De partea cealaltă, rușii merg pe mâna echipei Anna Blinkova/ Anna Kalinskaya (stabilită de la începutul confruntării).

Chiar dacă adversara a început ambele seturi cu break, Jaqueline Cristian a prestat un joc incredibil, a făcut să pară că ea este jucătoarea mai bine clasată în ierarhia WTA (ocupă locul 197, în timp ce Veronika Kudermetova se află pe poziția 38) și a câștigat cu 7-5, 6-3, după o oră și jumatate de joc. România și Rusia se află la egalitate, scor 2-2, în confruntarea din play-off-ul FedCup, învingătoarea urmând să fie stabilită în urma meciului de dublu.

Ce a declarat Jaqueline Cristian:

"Încerc să îmi găsesc cuvintele, tremur, nu știu ce să fac, ce să spun, cum să încep acest discurs. Vă mulțumesc că ați venit, că m-ați susținut. Chiar dacă sunt foarte nervoasă și zic prostii acum, vreau să vă mulțumesc și...

Am crezut de la început că pot câștiga. Când am intrat pe teren, mi-am zis că e șansa mea, că trebuie să mă bucur de fiecare moment. Cu energia și cu ajutorul vostru, al publicului, cu staff-ul și cu echipa, am reușit. Și sunt foarte fericită! Vă aștept și la meciul de dublu și vă iubesc!”, a spus Jaqueline.

Statistica partidei Cristian vs Kudermetova:

Ași: 3-3

Duble greșeli: 3 - 1

Puncte câștigate cu primul serviciu: 60% (25/42) - 63% (26/41)

Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 74% (17/23) - 31% (5/16)

Puncte de break câștigate: 4/6 - 2/2

Puncte câștigate la fileu: 1/3 - 1/5

Lovituri câștigătoare: 10 - 14

Erori neforțate: 17 - 33

Puncte câștigate: 68 - 54

Durată meci: 1h 30 min.

  • Desfășurarea livetext a partidei dintre Ana Bogdan și Veronika Kudermetova:

Setul II

6-3 Sub presiune, Jaqueline ratează o lovitură. Veronika încearcă să paseze, dar Cristian este poziționată bine la fileu (15-15). Încă o lovitură prea puternică a româncei... Serviciu bun, returul iese puțin afară. Încă două puncte... Kudermetova controlează punctul, urcă la fileu, dar ratează complet slice-ul. Minge de meci pentru Jaqueline. Cristian câștigă un schimb prelungit și egalează situația la general!

5-3 Un punct construit bine de Veronika, Jaqueline nu mai ajunge la voleul rusoaicei. As. Ce atac! Jaqueline forțează o revenire și în acest game, pentru a evita emoțiile game-ului de lansare. O minge trimisă prea lung... Un retur agresiv, dar puțin prea lung.

5-2 Serviciu bun spre exterior. Veronika pune presiune. Jaqueline joacă excelent, nu o lasă pe adversară să revină în joc. Slice-ul rusoaicei se oprește în fileu. Returul Veronikăi nu prinde terenul, rusoaica va servi pentru a rămâne în meci.

4-2 Jaqueline Cristian luptă și controlează autoritar partida în aceste momente. Din defensivă, Jaqui găsește un passing incredibil și conduce cu 30-0 la retur. Rusoaica reduce din diferență. Cristian se apără bine, dar nu poate face față urcării la fileu a adversarei (30-30). Încă un atac decisiv al rusoaicei. Un rever plasat în colțul terenului este suficient pentru a forța o eroare din partea Kudermetovei. Game-ul se prelungește. Retur prea lung al jucătoarei noastre. Veronika face primul său game, după o serie de patru jocuri consecutive câștigate de Jaqueline.

4-1 Jaqueline Cristian arată ca o jucătoare de cel puțin Top 100 în acest moment. Veronika ratează mult prea mult, nu mai are răspuns la serviciile româncei (30-0). Încă un serviciu foarte reușit. Jaqueline atacă, dar mingea se duce în culoarul de dublu. Retur prea lung!

3-1 Încă un lob senzațional reușit de jucătoarea noastră, rusoaica nici nu a mai urmărit mingea. Kudermetova e pierdută complet, erori consecutive și Jaqui are trei mingi de break. Prima este ratată. Dublă greșeală! Cristian se află într-o poziție foarte bună.

2-1 Jaqui începe bine game-ul. Românca se apără bine, dar rusoaica joacă eficient la fileu. Un serviciu excelent, retur foarte lung. Lovitură după lovitură, încrederea lui Jaqueline crește și locurile ocupate de cele două în clasamentul WTA pare să nu mai conteze. Serviciu de lansare câștigat, după încă un serviciu bun.

1-1 Superb! Veronika atacă la fileu, Jaqueline o pasează cu o lovitură scurtă în cross. Cristian poate face rapid rebreak-ul (0-30). Jaqui cere reluarea oficială și are dreptate, serviciul rusoaicei a fost destul de evident afară. Trei mingi de rebreak, după un schimb prelungit la care Veronika a cedat prima. O ratează pe prima cu un retur în fileu. Jucătoarea noastră revine!

0-1 Veronika încearcă să o paseze pe Jaqui, dar trimite în culoarul de dublu. Minge prea lungă a rusoaicei. Kudermetova încearcă să rupă ritmul, dar nu este deloc precisă în ultimele game-uri. Veronika nu mai ratează și voleul-drive. Egalitate la 40 (dublă greșeală). Atac foarte bun în cross pentru rusoaică, minge de break. Retur fulgerător al rusoaicei, care începe ca în primul set (cu un break).

Setul I

7-5 Punct superb câștigat de Jaqueline! Jucătoarea noastră aleargă pe tot terenul și închide cu o lovitură de lângă fileu (15-30). Rusoaica crede că a servit un as, din scaun vine altă decizie (confirmată de challenge-ul cerut de rusoaică) - Veronika servește cu al doilea. Jaqueline se apără foarte bine, dar adversara s-a aflat în control pe toată durata punctului și nu a avut emoții la ultima lovitură. Serviciu bun, retur în fileu... Chiar dacă a căzut pe linia de fund, Jaqueline câștigă punctul (a trimis o minge foarte joasă, Veronika nu a mai putut ridica peste fileu). Egalitate la 40. Rusoaica ratează atacul, Cristian are minge de set! Ana Bogdan pare a fi cel mai înfocat fan al lui Jaqueline în aceste momente. Retur foarte bun al lui Jaqui, Veronika trimite afară!

6-5 Serviciu secund foarte bun, cu efect, Kudermetova nu răspunde bine. Veronika pare ieșită din ritm, se uită pierdută spre antrenorul echipei Rusiei. Încă o ratare a rusoaicei. Jaqueline continuă jocul bun și trece pentru prima oară la conducere.

5-5 Cristian pune presiune la retur, încearcă să revină în set. O minge lungă trimisă de jucătoarea noastră îi pune probleme adversarei (15-30). Ce forehand în lung de linie pentru Jaqueline! Două mingi de rebreak. Retur lung, Veronika ratează lovitura și egalitatea se restabilește.

4-5 Jaqueline construiește bine de la fileu, nu închide la timp cu voleul și ratează contre-pied-ul. Serviciu bun la mediană. Rusoaica cere challenge, după ce a încercat o contrascurtă (mingea a fost afară). Cristian lovește de jos, dar nu o face bine (30-30). Serviciul o scoate spre exterior pe adversară și aceasta nu are răspuns. Rusoaica face a 15-a eroare, setul se prelungește.

3-5 După un serviciu câștigător, Veronika se trezește într-o poziție incomodă și ratează lovitura. Jaqueline trece la conducerea game-ului. Dintr-o poziție favorabilă, Cristian trimite în fileu cu forehand-ul (30-30). As într-un moment dificil pentru rusoaică. Încă un serviciu bun.

3-4 Să sperăm că încurajările venite din tribune îi vor ridica nivelul jucătoarei noastre. Kudermetova nu mai pune aceleași probleme la retur. Jaqueline forțează, dar trimite prea lung. Cristian îi pune probleme adversarei cu un slice executat perfect. Lovitură ratată de Veronika.

2-4 Dintr-o poziție foarte decisivă, Veronika trimite puternic în cross și o surprinde pe Cristian. Retur slab. Game facil pentru rusoaică.

2-3 Jaqueline vine la fileu după un atac bun, dar nu amortizează bine și mingea iese afară. As la teu. Retur în fileu al rusoaicei. Serviciu bun pentru româncă (40-15). Un game reușit pentru Jaqueline, care încearcă să stea aproape de adversară.

1-3 Început foarte bun de game pentru rusoaică (30-0). Cristian rezistă bine pe mediană și eroarea adversarei vine în cele din urmă. Încă o ratare a rusoaicei, cu forehand-ul de această dată. Combinație câștigătoare pentru rusoaică: serviciu la exterior, lovitură în terenul lăsat liber de româncă. Veronika mai câștigă un punct, parcă tras la indigo.

1-2 As pentru Cristian. Un lob câștigător pentru jucătoarea noastră. Momentele bune sunt oprite de o dublă greșeală. Rusoaica cere challenge, dar pierde punctul. Jaqueline închide game-ul cum l-a început, cu un as.

0-2 As la exterior pentru Veronika. Jaqueline nu are răspuns deocamdată... Veronika ratează un voleu, dar pune o scurtă bună. În sfârșit o lovitură bună și din partea jucătoarei noastre, forehand în lung de linie. Rusoaica își confirmă break-ul fără probleme.

0-1 Jaqueline servește prima. Un prim game echilibrat, Cristian încearcă să preia inițiativa. Kudermetova a făcut deja trei erori (40-30). Un retur fulgerător din partea rusoaicei. Veronika obține prima minge de break. Atacul jucătoarei noastre iese afară.

După înfrângerea suferită vineri în fața Ekaterinei Alexandrova, Gabriela Ruse a fost înlocuită de Florin Segărceanu cu Jaqueline Cristian (197 WTA). Meciul acesteia cu Veronika Kudermetova (38 WTA) începe de la ora 17:00 și va fi transmis LiveText pe HotNews.ro și în direct pe Digisport, Telekomsport și Look.

  • Gabriela Ruse a spus, la Digisport, că nu joacă meciul de sâmbătă deoarece are probleme de câteva zile din cauza unei răceli.

Chiar dacă defensiva sa a fost la un nivel foarte ridicat, Ana Bogdan (90 WTA) a cedat în momentele cele mai importante ale partidei cu Ekaterina Alexandrova (28 WTA) și nu a putut profita de erorile neforțate făcute de adversară (61, cu 22 mai multe decât jucătoarea noastră). Alexandrova a fost agresivă, a prins de foarte multe ori liniile terenului (aproape fiecare punct s-a jucat la limită) și s-a impus cu 7-5, 3-6, 7-5, după două ore și 26 de minute de joc. În urma acestui rezultat, Rusia conduce cu 2-0 în meciul cu România din play-off-ul FedCup.

Statistica partidei Bogdan vs Alexandrova:

Ași: 4 - 10

Duble greșeli: 3 - 4

Puncte câștigate cu primul serviciu: 73% (41/56) - 63% (48/66)

Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 59% (20/34) - 50% (18/36)

Puncte de break câștigate: 2/6 - 3/4

Puncte câștigate la fileu: 2/2 - 0/0

Lovituri câștigătoare: 9 - 10

Erori neforțate: 39 - 61

Puncte câștigate: 97 - 95

Durată meci: 2h 26 min.

  • Desfășurarea livetext a partidei dintre Ana Bogdan și Ekaterina Alexandrova:

Setul III

5-7 Schimb lung pierdut de Ana... Ce momente dificile. Încă o scurtă ratată de jucătoarea noastră, tot într-o clipă importantă. Ana cedează sub presiune, dublă greșeală... Trei mingi de meci pentru rusoaică. Și Ana cedează la prima... Ekaterina Alexandrova se impune după aproape două ore și jumătate.

5-6 Ana joacă entuziasmant, Ekaterina aproape că face un șpagat, dar trimite afară. Bogdan se întinde, dar nu mai ajunge la minge (15-15). Alexandrova presează, Ana rezistă o vreme, dar nu mai face față și lovește prea puternic. Minge în cross care îi pune mari probleme rusoaicei. Ana egalează la 30. Publicul murmură la serviciul secund al Ekaterinei, Ana trimite prea lung (un challenge cerut puțin aiurea). Ana este ajutată de fileu, atacă decisiv și game-ul se prelungește. Alexandrova prinde linia, pentru a câta oară... De această dată, Ekaterina nu mai e la fel de exact și alege să nu își piardă ultimul challenge. Ana vrea să trimită în contre-pied, dar mingea nu trece de banda fileului... Gabriela Ruse se roagă la marginea terenului. Ana nu poate rezista atacurilor rusoaicei, care își face în cele din urmă serviciul.

5-5 Inspirată și cu o defensivă de fier, Ana rămâne din nou pe poziție (a știut, pentru a câta oară, unde va lovi adversara) și închide punctul. Bogdan încearcă scurta, dar nu pune suficientă putere și mingea se oprește în banda fileului. Retur prea lung, deși Ana nu a servit foarte bine. Un retur în cross care îi pune probleme jucătoarei noastre (30-30). Urmează un punct extrem de important... Ana atacă și bine face (Alexandrova lovește prea lung). Arbitrul oprește punctul, după o minge care a părut prea lungă a rusoaicei (publicul a început să exalte). Alexandrova cere challenge, dar se pare că lovitura sa a fost out. Egalitatea se restabilește.

4-5 Schimb jucat la limită, Ekaterina prinde linia cu forehand-ul în cross și închide punctul. Aflată într-o poziție bună, după ce s-a apărat din nou foarte bine, Ana ratează o lovitură în lung de linie. Jucătoarea noastră cere challenge la un serviciu al rusoaicei, dar mingea a fost bună. Doi ași consecutivi pentru Ekaterina (Ana va servi pentru a rămâne în meci).

4-4 Bogdan joacă la siguranță și așteaptă inevitabila eroare a adversarei. Serviciu pe linie, retur în bandă. Încă o lovitură slabă a rusoaicei. Minge prea lungă (57 de erori neforțate), game alb pentru Ana.

3-4 Ana joacă minunat, pune presiune și la retur. O reluare oficială cerută greșit de Ana (mingea a mușcat linia la serviciu). Încă o lansare puternică a rusoaicei. Alexandrova este încurcată din nou de banda fileului (pare să fie ). Ana trimite spre reverul adversarei, aceasta produce încă o eroare și jucătoarea noastră are minge de break. Agresivitate maximă pentru Alexandrova, Ana rezistă o vreme în apărare, dar nu mai are ce să facă la al treilea atac. Ana are o poziție mai bună în teren, Alexandrova trimite afară. Ana ridică pumnul strâns! O lovitură moale a Anei (venită după ce adversara a trimis foarte jos). Bogdan atacă decisiv în lung de linie, dar nu liftează suficient mingea și aceasta se oprește în fileu. Retur slab, Ekaterina rezistă și face serviciul.

3-3 Ana începe game-ul de serviciu cu două greșeli, ambele în momentul în care a atacat (0-30). Ekaterina atacă din săritură, dar mingea se oprește în fileu. As pentru Ana! În ce clipe dificile vine. Încă un serviciu excelent pentru Bogdan. Fileul amortizează lovitura Anei, Ekaterina ajunge la minge, dar nu are acuratețe de sub nivelul fileului.

2-3 Ekaterina pare descumpănită, nu îi merge deloc jocul. Aflată în dificultate, Ana încearcă să scurteze schimbul, dar lovește slab mingea. Incredibil! Ana atacă perfect cu forehand-ul, mingea a fost poziționată lângă linie. Serviciul o scoate din încurcătură pe rusoaică (al șaselea as). Vine și al șaptelea.

2-2 Ana forțează pe reverul rusoaicei și eroarea acesteia vine. Încă o minge prea lungă trimisă de Ekaterina. Ana este prea agresivă, ratează o lovitură care părea ușoară. Ana mai scoate un strigăt de luptă, după ce a mai obținut o eroare din partea adversarei. Game închis cu siguranță de Ana.

1-2 Ratare după ratare, să sperăm că încrederea Ekaterinei va avea de suferit (așa pare, cel puțin din reacțiile sale). O eroare și a Anei. Jucătoarea noastră încearcă să atace un serviciu secund moale, dar trimite în fileu. Rever în lung de linie minunat al Anei (30-30)! Scoasă în exterior, Ana trimite în cross, dar nu pune suficientă putere în lovitură. Atac prea lung al rusoaicei (40-40). Ekaterina închide în cele din urmă game-ul.

1-1 Jocul Anei rămâne la un nivel înalt. Ekaterina ratează foarte mult (a ajuns la 41 de erori neforțate). Alexandrova rezistă în apărare, reverul Anei se oprește în fileu (30-15). Ekaterina urcă în teren și închide punctul cu o lovitură aproape de colțul terenului. Ana se apără foarte bine, eroarea Ekaterinei vine (cere reluare oficială, dar nu are dreptate). Bogdan supraviețuiește în acest game și egalează.

0-1 Alexandrova începe cu un serviciu bun. Ana se apără foarte bine, vine și eroarea rusoaicei. Un retur în fileu. Bogdan trece minunat din aparare în atac, Alexandrova încearcă să răspundă cu o lovitură în lung de linie, dar mingea se oprește în fileu. Ana amintește de o Simona Halep aflată într-o zi bună (la acest nivel este deplasarea sa) și o forțează mereu pe Ekaterina să mai lovească o dată (de cele mai multe ori, aceasta greșește). Rever excelent la retur, minge de break pentru Ana. Jucătoarea noastră ajunge la câteva atacuri ale rusoaicei, dar aceasta pune suficientă presiune pentru a rezista în game. Atac ratat de Ana... Dublă greșeală (40-40). Un serviciu foarte bun la teu pentru Ekaterina. Combinație reușită pentru Alexandrova, care își face serviciul.

Setul II

6-3 Serviciu bun la exterior, retur prea lung (Ekaterina pare puțin nervoasă). Situația se repetă, Alexandrova cere explicații (nu știm cui, probabil arbitrului de scaun). As pentru Ana! Jucătoarea noastră joacă minunat în acest momente. O ramă a româncei. Banda fileului ne dă emoții, primul serviciu se repetă. Ana ajunge la timp la o scurtă, pune și ea una (nu cea mai bună, dar suficientă) și închide setul!

5-3 Alexandrova forțează cu al doilea serviciu și face dublă. O minge prea lungă a rusoaicei, după un retur bun (0-30). Încă o ratare a Ekaterinei (a cerut challenge, dar nu a avut dreptate). Trei mingi consecutive de break pentru Ana. Apărare excelentă pentru Ana, încă o eroare pentru rusoaică. Bogdan va servi pentru a împinge meciul în set decisiv.

4-3 Ana nu își pierde încrederea, servește bine și închide cu o lovitură sigură. Fileul este de partea jucătoarei noastre de această dată. Ana mai poziționează bine un serviciu, se aude un strigăt de luptă. Apărare foarte bună a româncei, mingea trimisă de rusoaică se oprește îîn bandă.

3-3 Atac puternic al rusoaicei, Ana nu are ce face. As la mediană. Încă un serviciu de nereturnat. Și încă un as. Ce game pentru Ekaterina...

3-2 Ana are nevoie de un game fără probleme la serviciu pentru a reintra în set. Și acesta vine, 40-0 după aproape un minut de joc. Ca de fiecare dată, Ana simte unde va trimite adversara, dar lovitura acesteia a fost prea puternică. Cross-ul rusoaicei iese afară.

2-2 Ana riscă în aceste momente, nu o mai lasă pe Ekaterina să conducă schimburile. Bogdan ratează contre-pied-ul, trimite prea lung. Dar la fel face și Alexandrova (15-30). Serviciu cu mult kick, retur dezamăgitor. Multe lovituri la limită, Ana părea să aibă inițiativa, dar reverul în cross o scoate din încurcătură pe rusoaică. Ekaterina își face serviciul și egalează.

2-1 Din tribune se aude din ce în ce mai tare "România! România!". Mingea trimisă de Ana nu sare prea mult, iar acest lucru o incomodează pe Ekaterina (s-a întâmplat de mai multe ori în acest meci). Alexandrova atacă cu reverul, Ana nu poate amortiza (30-30). Un retur foarte lung al Ekaterinei, Ana este prinsă nepregătită și oferă o minge de rebreak. Da, rusoaica revine rapid...

2-0 Ana face ce trebuie, rezistă bine în apărare și erorile rusoaicei vin (0-30). Un retur lung, excelent, iar Ekaterina mai ratează o dată. Trei mingi de break consecutive pentru jucătoarea noastră. Atacul rusoaicei se oprește în fileu, Ana face primul său break.

1-0 Ana începe setul cu un punct câștigat. Jucătoarea noastră pare puțin ieșită din ritm. Cele două jucătoare așteaptă cam mult timp o reluare oficială, însă Ana Bogdan a avut dreptate, mingea trimisă de rusoaică a fost prea lungă. Cu tot terenul liber, Ana riscă, trimite lângă linie și câștigă (40-15). Retur prea lung pe al doilea serviciu.

Setul I

5-7 Ana încearcă să pună presiune la retur, dar este mult prea agresivă și mingea trece de linia de fund. Dublă greșeală din partea rusoaicei. Dar este urmată de un serviciu foarte bun la exterior. Forehand incredibil în lung de linie, rusoaica are două mingi de set. După încă un schimb lung, Ana este incomodată de o minge lungă și setul îi revine rusoaicei.

5-6 Serviciu foarte bun. Alexandrova ratează forehand-ul, după ce a avansat în teren. Ana anticipează din nou unde va ataca rusoaica, însă românca ratează passing-ul și Ekaterina închide punctul cu o scurtă foarte bună. Ana servește moale, Ekaterina atacă și slice-ul româncei se oprește în fileu. Atac prea lung al Anei, minge de break pentru Alexandrova... Bogdan servește cu , Ekaterina încearcă să atace, dar mai produce o eroare și game-ul intră în prelungiri. Ekaterina rezistă în punct cu o minge cu mult kick, Ana pierde controlul schimbului și rusoaica închide cu un atac în colțul terenului. Încă un atac al rusoaicei, care face break-ul într-un moment foarte important...

5-5 Ana nu a mai câștigat de foarte mult timp un punct la retur... Ekaterina defilează la serviciu (30-0). Seria câștigătoare a rusoaicei se oprește după o eroare a acesteia. Dar returul Anei nu este bun... Bogdan încearcă un retur scurt, în cross, dar mingea aterizează în culoarul de dublu. Setul se prelungește.

5-4 Alexandrova caută mereu lovitura decisivă, dar de multe ori se pripește (a fost cazul și acum). Lovitură superbă în cross din partea româncei! Ana trimite înapoi încă o minge și Ekaterina mai face o eroare (40-0). Game alb și pentru Bogdan.

4-4 Ana lovește cu rama. Bogdan cere în prima instanță challenge la un potențial as, dar renunță la decizie. Încă un serviciu bun pentru Alexandrova, Ana încearcă să se redreseze, dar ratează un slice. Game alb pentru Ekaterina.

4-3 Bogdan se întinde, dar nu poate ridica mingea peste fileu. As la mediană! Chiar dacă părea foarte concentrată, Ekaterina trimite mult afară returul și își reproșează acest lucru. Superbă scurta Anei, Ekaterina ajunge, dar nu mai poate pune mingea în terenul adversarei. Ana servește din nou la mediană, Ekaterina cere challenge, dar mingea a mușcat linia și Bogdan revine la conducere.

3-3 Serviciu spre exterior, Ana nu are răspuns. Autoritară, Alexandrova se desprinde rapid la 40-0. Ana încearcă să schimbe câteva lovituri mai puternice, dar rusoaica pare superioară în privința acestui aspect.

3-2 Retur în afara terenului. Ana atacă un retur moale și forțează încă o greșeală. Game foarte bun pentru Ana (40-0), care variază excelent serviciul. Un retur puternic de această dată, Ana este surprinsă. O dublă greșeală și din partea româncei, să sperăm că revenirea Ekaterinei nu se va concretiza. Un serviciu secund foarte bun, game-ul îi revine Anei.

2-2 Ekaterina câștigă rapid primele puncte ale game-ului (30-0). Ana se apără incredibil, trimite mai multe mingi înapoi (de fiecare dată la limită), trece la atac și forțează o eroare a rusoaicei. Multe greșeli de ambele părți... Ekaterina vrea să dea în contre-pied, dar mingea se oprește în fileu. Prima dublă greșeală a Ekaterinei, Ana poate forța (40-40). Superb! Ana rămâne pe poziție, ghicește unde va trimite Ekaterina și închide punctul în lung de linie. Minge de break. Deși s-a apărat din nou foarte bine, Ana nu mai rezistă... As pentru Alexandrova. Bogdan se deplasează excelent, dar Alexandrova prinde colțul terenului cu o lovitură de forehand.

2-1 Returul rusoaicei se oprește în fileu. Înca un atac ratat de Alexandrova, care este foarte agresivă în acest debut de meci. Lovitură prea lungă a Ekaterinei. O eroare și de partea Anei (40-15). Alexandrova mai trimite o dată în afara terenului.

1-1 Ana se apără foarte bine, Ekaterina apelează la o reluare oficială, dar nu are dreptate. Minge trimisă în fileu de Ana. Retur ratat de Bogdan. De această dată, atacul Anei cu forehand-ul este decisiv. Ana greșește o lovitură. Bogdan nu poate sta în schimb, rusoaica egalează.

1-0 Ana Bogdan servește prima. Ekaterina trimite o minge în colțul terenului, Ana nu mai ajunge la ea. Un serviciu foarte bun, returul iese afară. Punctul se repetă, după o decizie greșită de la margine. Retur prea lung al rusoaicei. Ana pierde un schimb prelungit (30-30). Atacul rusoaicei în lung de linie este prea puternic și mingea se duce în spatele linie de fund. O lovitură joasă a Anei, care își face, cu ceva emoții, serviciul.