Spania conduce cu 1-0 în confruntarea cu Japonia din Grupa Mondială a Fed Cup, după ce Sara Sorribes Tormo (78 WTA) a învins-o categoric pe Naomi Osaka (10 WTA), fost lider mondial, scor 6-0, 6-3.

Sara Sorribes Tormo, victorie importanta in FedCupFoto: fedcup.com

Spaniola s-a impus după o oră și 19 minute de joc, obținând astfel prima victorie în fața lui Naomi Osaka.

În a două partidă de simplu se înfruntă Carla Suarez-Navarro (55 WTA) și Misaki Doi (86 WTA).

Confruntarea dintre Spania și Japonia are loc la Centro de Tenis La Manga Club din Cartagena (Murcia). Suprafațade joc este zgura.

Meciurile din play-offul FedCup:

USA vs Letonia

Olanda vs Belarus

Romania vs Rusia

Brazilia vs Germania

Spania vs Japonia

Elveția vs Canada

Belgia vs Kazakhstan

Slovacia vs Marea Britanie.

Din 2020, competiția își va schimba formatul: se va disputa sub forma unui turneu final, care va avea loc în perioada 14-19 aprilie 2020, la Budapesta. La întrecere vor lua parte câștigătoarele din cele opt meciuri din play-off și alte patru formații: Australia, Franța (finalistele din acest an), Ungaria (țara gazdă) și Cehia (wild-card).

Care va fi formatul

Vor fi patru grupe de trei echipe, prima clasată urmând să meargă în semifinale. Finalistele vor avea locul asigurat la ediția următoare, în timp ce echipele de la locurile 3-10 vor disputa calificări. Vor fi premii totale în valoare de 18 milioane de dolari. Din această sumă, 12 milioane vor merge în premiile jucătoarelor, iar 6 milioane către federațiile de specialitate. Într-un duel vor fi două partide de simplu și una de dublu.