Sârbul Novak Djokovic, care a cucerit duminică al optulea său titlu la Australian Open, are capacitatea de câştiga 25 de titluri de Grand Slam până la finalul carierei sale, consideră fostul tenisman suedez Mats Wilanders, în prezent comentator al postului de televiziune Eurosport, informează Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Djokovic, numărul 2 mondial, a ajuns la 17 trofee de Gland Slam după victoria de la Melbourne, apropiindu-se la doar două succese de spaniolul Rafael Nadal (19 titluri) şi la trei de elveţianul Roger Federer, deţinătorul recordului, cu 20 de titluri.

"M-ar surprinde dacă Djokovic nu ar câştiga măcar încă două turnee de Mare Şlem în acest an. De fapt, nu văd pe nimeni care l-ar putea opri să câştige cel puţin încă patru trofee majore, dacă nu chiar mai multe. Cred că poate cuceri 25 de titluri de Grand Slam până la finalul carierei", a declarat Wilander pentru L'Equipe.

Fostul jucător suedez, cu 7 titluri de Grand Slam în palmares, obţinute în anii '80, a salutat constanţa de care dă dovadă Djokovic în fiecare partidă, precum şi intensitatea jocului său.

"Ştie cum să îşi obosească adversarul fără să fie nevoit să joace în permanenţă cel mai bun tenis al său. Novak nu intră niciodată în panică, nici măcar atunci când este obosit sau frustrat. Este uimitor în care dispută fiecare meci ca şi cum ar fi o finală, indiferent de adversar", a mai spus Wilander.

Graţie succesului de la Australian Open, Novak Djokovic a revenit pe primul loc în clasamentul ATP, detronându-l pe Rafael Nadal, eliminat în sferturile de finală.