Novak Djokovic și-a concentrat discursul, după triumful de la Australian Open, pe tragediile care s-au întâmplat în ultimele săptămâni la nivel mondial. Tenismenul sârb a amintit de incendiile din Australia și de moartea lui Kobe Bryant, scrie Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„În primul rând, vreau să îl felicit pe Dominic pentru această finală și pentru modul în care a jucat. Îi urez mult succes lui și echipei sale, care l-a ajutat enorm în acest parcurs formidabil. Sunt sigur că va câștiga multe turnee în viitor! Bineînțeles, vreau să le mulțumesc tuturor oamenilor din echipa mea.

Nu pot să nu mă gândesc la dezastrele din Australia și la moartea lui Kobe Bryant. Astfel de situații ar trebui să ne facă să fim mai uniți, să stăm aproape unii de ceilalți și să fim alături de oamenii dragi din viața noastră. Sunt lucruri mult mai importante decât o finală câștigată, de care cu toții trebuie să avem grijă.

Le mulțumesc oamenilor care au venit să ne vadă în fiecare zi, tuturor pasionaților de tenis care au creat o atmosferă senzațională.” , a spus Djokovic, citat de eurosport.ro.

Novak Djokovic (Serbia; 2 ATP) s-a impus în finala masculină de simplu de la Australian Open, în fața lui Dominic Thiem (Austria; 5 ATP). A închis ultimul act după patru ore și trei minute, în cinci seturi, 6-4; 4-6; 2-6; 6-3;6-4.

Triumful de la Australian Open îi aduce lui Djokovic 2.000 de puncte ATP și 4.1 milioane de dolari australieni. De luni, el va ocupa primul loc în clasamentul de simplu.