Tânărul tenisman român Nicholas David Ionel şi elvețianul Leandro Riedi au câştigat titlul în proba de dublu a juniorilor la turneul Australian Open, primul de Mare Şlem al anului, vineri, la Melbourne, după ce au învins în finală cuplul Mikolaj Lorens (Polonia)/Karlis Ozolins (Letonia) cu 6-7(10), 7-5, 10-4, informează Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ionel (17 ani) şi Riedi (18 ani), capi de serie numărul cinci, au obţinut victoria în faţa favoriţilor numărul şase după o oră şi 28 de minute.

În primul set, perechea româno-elvețiană a condus cu 4-2 şi 5-3, dar s-a ajuns în tiebreak după trei ghemuri cedate la rând. Ionel şi partenerul său au avut 4-2 în tiebreak, au ratat o minge de set la 8-7, pierzând cu 8-10. În actul secund s-a mers cap la cap până la 5-5, când Ionel şi Riedi şi-au făcut serviciul, iar apoi au reuşit break-ul, revenind de la 0-30. În super tiebreak, Ionel şi Riedi au început în forţă, au condus cu 5-1 şi nu au mai cedat iniţiativa până la final, câştigând clar, cu 10-4.

Învingătorii au avut 5 aşi şi 4 duble greşeli, iar Lorens şi Ozolins au reuşit 7 aşi şi au făcut 5 duble greşeli. Perechea Lorens/Ozolins a avut procentaje mai bune la ambele servicii, dar a fructificat doar una din cele 9 mingi de break, spre deosebire de procentajul mai mare ale perechii Ionel/Riedi, 2/4 (50%). Lorens şi Ozolins au avut mai multe puncte la total, 81-79, dar victoria a aparţinut perechii Nicholas David Ionel/Leandro Riedi.

Nicholas David Ionel venea după o semifinală de dublu la US Open, anul trecut, alături de polonezul Wojciech Marek.

Anul trecut un alt junior român, Filip Cristian Jianu, a atins semifinalele probei de dublu la Antipozi, alături de spaniolul Nicolas Alvarez Varona.

Ultimul titlu de Grand Slam al României la juniori a fost obţinut la dublu de Ioana Ducu şi Ioana Loredana Roşca, în 2014, la Roland Garros, după o finală cu CiCi Bellis (SUA)/Marketa Vondrousova (Cehia).