Simona și Garbine au oferit o semifinală de Australian Open cu tenis de calitate, cu multe răsturnări de situație și cu două seturi decise la photo finish. A avut câștig de cauză sportiva cu nervii mai tari, confruntarea de pe Rod Laver Arena fiind un adevărat roller coaster emoțional (7-6(8), 7-5 pentru iberică).
Și totuși, unde s-a făcut diferența:
Simona și Garbine au oferit o semifinală intensă, cu un ritm incredibil, un duel în care senzația de roller-coaster emoțional a fost la ea acasă. Într-un meci de un asemenea nivel, fructificarea șanselor este obligatorie. Aici, iberica a stat mai bine, dovadă fiind scorul de pe tabelă.
- Serviciul a fost un alt aspect important
Deși statistica nu vorbește despre o supremație evidentă a ibericei (Halep vs Muguruza - 62%-71% pe primul și 44%-42% pe al doilea), Garbine a făcut diferența la acest capitol atunci când a trebuit.
Muguruza a trimis ași sau servicii la exterior (capitol la care a excelat) atunci când suferea mai mult (la mingi de break, chiar de set), în timp ce Simona a servit rău atunci când era mai important (să ne aducem aminte doar de game-ul din setul al doilea în care conducea cu 5-4).
Dispărută oarecum de la nivel înalt în ultimele sezoane, Garbine și-a regăsit forma și spiritul de luptă alături de Conchita Martinez. "Mariajul" cu năbădăi cu Sam Sumyk (fostul antrenor) s-a încheiat, iar conaționala Conchita și-a pus rapid amprenta asupra jocului său.
Venirile la fileu au reprezentat asul din mâneca ibericei. Cunoscută drept adepta venirilor la plasă (a încercat pe alocuri acest lucru și cu Karolina Pliskova), Conchita Martinez a simțit foarte bine momentul, iar Garbine a pus o presiune constantă pe Simona cu acest procedeu.
Muguruza a venit de 30 de ori la fileu, câștigând 20 dintre aceste puncte. De cealaltă parte, Simona a făcut pasul la plasă doar de 5 ori în tot meciul, adjudecându-și două dintre raliuri.
Nu în ultimul rând, statistica meciului vorbește clar despre agresivitatea ibericei. Garbine a comis, e adevărat, 44 de erori neforțate, dar a și bifat 39 de lovituri câștigătoare.
De cealaltă parte, Simona a avut 20 de lovituri câștigătoare și 23 de erori neforțate. Echilibrul fantastic din partidă este reliefat de numărul total de puncte câștigate: 90-87 pentru Muguruza.
Pentru a întelege mai bine, uitați-vă la unul dintre rezumatele existente pe Youtube unde se poziționează cele două sportive: Garbine, cât mai aproape de linia de fund (preocupată mereu să dicteze ritmul), Simona la un metru în spatele baseline-ului.
Nu în ultimul rând, Simona a muncit mult pentru a-și procura mingi de break, cunoscut fiind cât de puternic servește Garbine. Halep a avut 13 mingi de break, dar a reușit să câștige doar 3 dintre acestea.
- Ce defensivă a reușit Garbine!
Cunoscută ca o jucătoare care atacă, iberica nu a dezamăgit la acest capitol nici în semifinala contra Simonei. Aspectul la care a surprins totuși Garbine a fost defensiva. Muguruza s-a apărat incredibil în unele momente în care Simona domina cu autoritate schimburile. Slice-urile ibericei au incomodat, iar faptul că a returnat o minge în plus a adus neîncrederea în mintea Simonei.
De știut:
A fost a opta semifinală de Grand Slam jucată de Simona. Bilanțul este unul pozitiv: 5-3. Halep a fost învinsă de Eugenie Bouchard (Wimbledon 2014), Flavia Pennetta (US Open 2015) și de Garbine Muguruza (Australian Open 2020).
Statistica partidei Halep vs Muguruza:
Ași: 2-10
Duble greșeli: 1-2
Puncte câștigate cu primul serviciu: 62% (40/65) vs 71% (36/51)
Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 44% (11/25) vs 42% (15/36)
Puncte de break câștigate: 23% (3/13) vs 29% (4/14)
Puncte câștigate la fileu: 40% (2/5) vs 67% (20/30)
Lovituri câștigătoare: 20-39
Erori neforțate: 23-44
Total puncte câștigate: 87-90
Media vitezei pe primul serviciu: 152 km/h vs 164 km/h
Media vitezei pe al doilea serviciu: 132 km/h vs 133 km/h.
De la 3-5 in primul set a avut o serie de 10-1 la puncte, singurul punct pierdut fiind o dubla greseala. Muguruza era la pamant. trebuia sa incheie meciul acolo.....
cand ratezi atatea ocazii e ca la fotbal.... poate nu meriti sa castigi. Fetele sunt ca de obicei foarte "constante". Finala o joaca locul 15 cu locul 32 !!??
Oricand se poate trezi alta care sa castige doua garndslamuri si sa ajunga no 1 in lume.....
Pacat, turneul asta era 97% in mainile Simonei dupa ce a pierdut Barty.
Dar nu-i nimic, oricui i se poate întâmpla, Iată, Barty a ieșit și ea, la fel Pliskova, Osaka sau Serena, ca să le numesc doar pe cele cotate mai bine ca Simona la acest turneu. Cred că anul ăsta va câștiga, totuși, un GS.
Declara numai tampenii, desi are o varsta si o pozitia care ar fi trebuit sa o determine sa lucreze si la capitolul asta.
Nu am auzit niciun mare campion sa declare ca il motiveaza cumparaturile... Diferenta aici se face.
Au pierdut si castigat multi, dar cei cu adevarat de top nu muncesc numai pe teren, si o fac toata viata
Citez:
"Au pierdut si castigat multi, dar cei cu adevarat de top nu muncesc numai pe teren, si o fac toata viata "
De unde știi tu ce va face ea după ce se va lăsa de tenis?
Definiție campion DEX (Dicționar Explicativ pentru trolii ruși): 1. Persoană, echipă etc. care cucerește primul loc într-o competiție sportivă (națională, internațională, mondială, olimpică). 2. Fig. Luptător, apărător de frunte al unei cauze, al unei idei.
Dar toți trolacii, ba că nu vorbește engleza ca Byron (na că acum vorbește mai bine), ba că vorbește prea simplu. După ei dacă nu cântă la harpă, nu dă citate din Țuțea și predă la universitate cursuri de cuantică gata e vraiște.
Este o sportivă româncă foarte bună. Si lăsați-o cu faptul că nu româncă ci "machidoancă", este ambele la fel ca moldovenii, ardelenii etc. Se identifică ca româncă si nu îi e rușine de asta ca trei sferturi din comentatorii de pe aici.
Se pare că cei care se plâng de meciul Simonei ori nu au văzut meciul ori își dau cu părerea.
Simona a avut probleme în trecut dar de ceva vreme e cu totul altfel cu mai multă încredere în ea și fară frustrări care o fac să facă să piardă nu știu câte game-uri la rând dacă nu seturi.
Iar în special la jocul de azi a luptat din greu până la sfârșit fără a ceda psihic. Azi Muguruza simplu a fost un pic mai bună și/sau a avut mai mult noroc. În nici un caz nu a clacat Halep.
esti cea mai buna!
Cred ca echipa ei completa ar cuprinde: un preparator psihic si de lupta; un antrenor tehnic, un medic kinetoterapeut-masaj foarte bun; un manager administrativ si PR. last, but not least familia: parintii si iubitul.
Nervii ei sunt in pioneze de ani de zile si nimeni nu o ajuta sa pastreze self control.
Pacat de talentul risipit de prea multe ori si de sansele ratate din cauza slabiciunii psihice cronice.
Ce mama lu' proces verbal cauta pe langa ea hiene ca Tiriac, Ruzici si o sleahta de alti profitori??!!!
Hai Simona !!!