Alexander Zverev (7 ATP) și-a respectat statutul de favorit în fața lui Stan Wawrinka (15 ATP) și a obținut calificarea în semifinale la Australian Open, cea mai bună performanță a carierei într-un turneu de Grand Slam. Germanul s-a impus cu 1-6, 6-3, 6-4, 6-2, după două ore și 19 minute de joc.

HotNews.roFoto: Hotnews

Aflat într-o semifinală de Grand Slam pentru prima oară după anul 2017, Stan Wawrinka a turat la maxim motoarele și nu i-a lăsat nicio șansă germanului în primul set. Singurul game reușit de Zverev a venit la 5-0, pe propriul serviciu.

Alexander Zverev s-a resetat din actul al doilea, în care toate cele cinci game-uri jucate cu propriul serviciu au fost câștigate la zero. Desprinderea germanului a venit în finalul manșei, la 4-3. A reușit break-ul la prima oportunitate, iar apoi a închis setul cu un game alb.

Zverev a început cu break setul al treilea, dar și-a cedat serviciul în game-ul imediat următor. La scorul 2-2, neamțul de 22 de ani s-a mai impus o dată la retur, iar break-ul avea să fie decisiv în câștigarea manșei, scor 6-4.

În ultimul set, Wawrinka (învingător la Australian Open în 2014) nu a mai contat, și-a pierdut de două ori la rând serviciul, fiind condus cu 4-0. La acest scor, Zverev a avut trei mingi de break consecutive, dar elvețianul a reușit să iasă din încurcătură. S-a mers cap la cap cu serviciul până la final, iar victoria i-a revenit lui Zverev după două ore și 19 minute.

Stan Wawrinka (34 de ani) a câștigat primul trofeu de Grand Slam al carierei chiar la Australian Open, în 2014 (l-a învins în finală pe Rafael Nadal). Celelalte două au fost cucerite la Roland Garros (2015) și la US Open (2016).

Pentru un loc în marea finală de la Melbourne, Zverev se va duela cu învingătorul meciului Rafael Nadal (Spania, 1 ATP) vs Dominic Thiem (Austria, 5 ATP).

Cealaltă semifinală se va disputa între Roger Federer (Elveția, 3 ATP) și Novak Djokovic (Serbia, 2 ATP).

Wawrinka își ia la revedere de la Australian Open:

Ce a spus Zverev după calificarea în prima sa semifinală de Grand Slam: