​Îi place să interpreteze o partitură ofensivă, fiind o jucătoare capabilă să producă multe lovituri câștigătoare într-un meci. Lovitura favorită este forehand-ul (agresiv, exploziv, aspru), dar stă foarte bine și la capitolul backhand. Anett Kontaveit (31 WTA) se află la cea mai bună performanță din carieră la un Grand Slam (sferturi), dar acest lucru nu o influențează în vreun fel: "Nu sunt tensionată". Simona Halep vs Anett Kontaveit este LiveText pe HotNews.ro și în direct pe Eurosport, miercuri, de la ora 02:00.

HotNews.roFoto: Hotnews

Bencic a simțit pe propria-i piele forța ofensivă a lui Kontaveit

Anett a atras atenția asupra ei la acest Australian Open în momentul în care a trecut cu viteză maximă prin stația numită "Belinda Bencic". 6-0, 6-1 după 49 de minute. Să nu spuneți că este la îndemâna oricui. Dacă totuși o faceți, atunci aduceți probe în acest sens...

Sportiva din Estonia a interpretat la Melbourne ceea ce știe ce îi place: să fie agresivă. Anett este genul de jucătoare care dacă este lăsată cât mai aproape de baseline devine foarte greu de oprit.

De ce? Are timpul de partea ei (lovește mingea din urcare în majoritatea timpului), deschide terenul de pe ambele părți (forehand plesnit - backhand stabil în cross, agresiv în lungul de linie), iar când momentul o permite apelează și la scurte.

Se deplasează foarte bine stânga-dreapta (pregătirea fizică este un alt capitol unde excelează), iar din defensivă trimite slice-uri care pot incomoda dacă nu sunt abordate cum trebuie.

Simona a jucat de două ori cu ea, este clar că știe despre ce este vorba, cu toate că meciurile au avut loc în 2017 (multe s-au schimbat în jocul celor două de la acel moment).

Este dominantă pe primul serviciu (câștigă multe puncte atunci când îi intră), dar vulnerabilă pe al doilea (aici s-ar putea face diferența la noapte). Are procentaje bune la fileu, vine la plasă doar atunci când consideră că este într-un evident avantaj.

Cum a învins-o Simona pe hard

La meciul de la Miami, tactica Simonei a fost una bazată pe mingi cu mult topspin (adversara să lovească dintr-o poziție cât mai incomodă - eventual de peste umăr) și pe o poziționare cât mai aproape de baseline (minge întâlnită devreme). Pe măsură ce Halep a fost aproape de linia de fund, Anett a fost obligată să returneze de la aproximativ un metru distanță de teren: din acel punct nu este la fel de periculoasă.

Într-o dispută cu două jucătoare cu procentaje ridicate la retur, primul serviciu va fi foarte important. Ar putea arăta direcția într-un meci care promite (cel puțin pe baza jocului celor două) schimburi intense, cu multă risipă de energie.

Anett Kontaveit

1,74 metri, 65 de kg, locul 31 WTA.

S-a născut la Tallin, Estonia, pe 24 decembrie 1995.

Este antrenată de Nigel Sears (62 de ani) - a mai pregătit de-a lungul timpului jucătoare precum Amanda Coetzer, Daniela Hantuchova și Ana Ivanovic. Kim Sears (fiica lui) este soția lui Andy Murray. Mama este Ulle (antrenoare de tenis), iar tatăl este Andrus (manager în portul din Tallin).

La 6 ani a început să joace tenis

A început tenisul la vârsta de 6 ani alături de mama sa, care a pregătit-o până la vârsta de 11 ani. Este o jucătoare agresivă, iar lovitura favorită este forehand-ul. Îi place să joace în special pe suprafețele rapide, iar competiția care ocupă un loc aparte în inima ei este Wimbledon-ul.

Vorbește estona și engleza, îi place să meargă la cumpărături și să vadă filme alături de prieteni. Idolii din tenis sunt Maria Sharapova, Roger Federer și Victoria Azarenka. Obiectivul ei este să pătrundă în Top 10 mondial.

Rezultatele notabile ale carierei

A câștigat turneul de la 's-Hertogenbosch în 2017.

Finalistă: 2019 - Stuttgart; 2018 - Wuhan; 2017 - Bien/Bienne, Gstaad.

Cine a învins-o pe Kontaveit în acest an:

Anastasia Pavlyuchenkova (6-2, 6-4) în turul întâi de la Adelaide

Kiki Bertens (3-6, 6-2, 7-5) în turul doi de la Brisbane

Cum stă la Grand Slam-uri

Până la Australian Open-ul din acest an, cea mai bună performanță a lui Kontaveit la Grand Slam-uri era calificarea în optimi. Reușise acest lucru la Melbourne (în 2018), Roland Garros (2018) și US Open (2015).

Halep vs Kontaveit 2-0

Victoria de la Miami (6-3 6-0):

Victoria de la Roma (6-2, 6-4):

A spulberat-o pe Belinda Bencic la Melbourne:

Cel mai greu meci, cu Iga Swiatek, în optimi:

Rezultatele lui Anett la AO 2020 și procentajele reușite:

6-7(4), 7-5, 7-5 cu Iga Swiatek (56 WTA), după 2h 42 minute

Ași: 4

Duble greșeli: 3

Puncte câștigate cu primul serviciu: 61%

Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 47%

Puncte de break câștigate: 64%

Puncte câștigate la fileu: 60% (6/10)

Lovituri câștigătoare: 29

Erori neforțate: 35

6-0, 6-1 cu Belinda Bencic (favorită 6), după 49 de minute

Ași: 0

Duble greșeli: 3

Puncte câștigate cu primul serviciu: 86%

Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 63%

Puncte de break câștigate: 63%

Puncte câștigate la fileu: 100% (4/4)

Lovituri câștigătoare: 21

Erori neforțate: 7

6-2, 4-6, 6-1 cu Sara Sorribes Tormo (91 WTA), după 1h 41 minute

Ași: 1

Duble greșeli: 3

Puncte câștigate cu primul serviciu: 73%

Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 41%

Puncte de break câștigate: 58%

Puncte câștigate la fileu: 56% (9/16)

Lovituri câștigătoare: 43

Erori neforțate: 45

6-0, 6-2 cu Astra Sharma (111 WTA, wild-card) după 59 de minute

Ași: 1

Duble greșeli: 3

Puncte câștigate cu primul serviciu: 68%

Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 62%

Puncte de break câștigate: 67%

Puncte câștigate la fileu: 83% (5/6)

Lovituri câștigătoare: 9

Erori neforțate: 16.