Foştii jucători de tenis John McEnroe şi Martina Navratilova au intrat, marţi, cu un banner pe Margaret Court Arena, cerând schimbarea numelui celui de-al doilea stadion din Melbourne Park, informează Reuters, potrivit News.ro.

Foto:

McEnroe şi Navratilova au scris pe banner "Evonne Goolagong Arena", sugerând ca numele stadionului să fie dat după ce al unei alte mari jucătoare de tenis din Australia, de origine aborigenă, câştigătoare a şapte trofee de Grand Slam.

Navratilova, care şi-a recunsocut lesbianismul, s-a urcat în scaunul neocupat al arbitrului de centru şi a încercat să se adreseze puţinilor spectatori aflaţi în tribune după un meci de dublu, dar microfonul i-a fost oprit din centrul tehnic imediat ce a început să vorbească.

Tennis Australia, organizatoarea competiţiei de la Melbourne, nu a fost încântată de ceea cea s-a întâmplat şi a tratat cu răceală protestul celor doi.

"Îmbrăţişăm diversitatea şi dreptul oamenilor de a avea un punct de vedere, la fel ca dreptul lor de a-şi face auzită vocea conform punctului lor de vedere. Dar Australian Open are reguli şi protocoale privind respectul cu care orice fan, jucător sau invitat poate folosi infrastructura noastră, evenimentul şi scena globală pe care o oferă. Acestea sunt pentru a asigura integritatea evenimentului nostru. Cei doi invitaţi de înaltă clasă au încălcat aceste protocoale şi lucrăm la asta împreună cu ei", a anunţat federaţia australiană, într-un comunicat.

Luni, fostul tenismen John McEnroe a spus că doreşte ca Serena Williams să depăşească numărul record de titluri de Grand Slam câştigate de Margert Court, 24, pentru ca "mătuşa nebună" să dispară din prim-planul tenisului.