Milos Raonic nu pierduse set până în faza sferturilor de la Australian Open, parcursul canadianului fiind unul imaculat. Nuanțele de gri aveau însă să-și facă loc odată cu meciul contra lui Novak Djokovic. Sârbul a făcut ce a știut mai bine: a amortizat foarte bine forța serviciului adversarului, l-a obligat să lovească din poziții tot mai dificile și a rupt ritmul atunci când Milos dădea semne că este puternic în schimburi. Nole s-a impus în trei seturi, iar semifinala cu Roger Federer nu mai este un vis pentru fanii tenisului, ci o certitudine.

HotNews.roFoto: Hotnews

Raonic a făcut victime celebre la acest Australian Open, canadianul trimițându-i acasă, printre alții, pe Stefanos Tsitsipas (6) și pe Marin Cilic (fără set pierdut).

Un meci cu Djokovic este însă întotdeauna o altă poveste: nivelul trebuie să fie aproape de limita superioară, iar concentrarea nu trebuie pierdută în niciun moment. Nici măcar aceste cerințe nu îți garantează victoria împotriva unuia dintre cei mai mobili și mai buni jucători la retur din istoria tenisului.

Nole a pus presiune din startul partidei, a preluat inițiativa și i-a arătat, pas cu pas, lui Milos cine este stăpânul terenului.

Venit de pe cai mari, Raonic s-a lovit încă din primele game-uri de peretele numit Nole, sârbul reușind să dea înapoi o minge plus până la slăbirea încrederii adversarului.

Văzut din exterior, tenisul lui Nole ar putea părea simplu, o partitură pe care să o poată înțelege și cei care se uită de mai puțin timp la sportul alb.

În realitate însă, ceea ce face Djoker-ul pe teren se cheamă măiestrie. Știe când și unde să trimită, cum să-și împingă adversarii până la limita mentală, cum să scoată în evidență punctele nevralgice ale celui aflat peste fileu.

Da, jocul pare simplu, dar tocmai lejeritatea cu care face lucrurile să funcționeze inspiră teamă rivalilor.

Două break-uri au fost suficiente pentru ca sârbul să conducă cu 2-0 la seturi (6-4, 6-3). Ce își poate reproșa Raonic? Nu foarte multe, pentru că dacă ar fi jucat la același nivel cu aproape orice alt adversar, scorul ar fi fost altul...

Dacă nu știi ce puncte slabe are un anumit jucător, atunci urmărește-l când joacă contra lui Djokovic. Cu o precizie chirurgicală, Nole va scoate la iveală problemele din jocul adversarului.

Setul al treilea a fost cel mai echilibrat - a fost nevoie de tiebreak: pe de-o parte, Raonic și-a găsit ceva mai bine ritmul la serviciu și cu dreapta, în timp ce Nole a mai coborât puțin ștacheta (7-6/1). Canadianul a câștigat însă un singur punct, iar Djokovic merge în semifinale cu mare încredere: este sportivul al cărui joc a arătat (cel puțin până acum) cel mai bine la Melbourne. Disputa de pe Rod Laver Arena a durat două ore și 49 de minute.

Rezumatul partidei dintre Djokovic și Raonic:

În semifinale, vom avea un duel care se numără printre cele mai așteptate (poate) din istoria acestui sport: Federer vs Djokovic.

Cei doi și-au împărțit victoriile în 2019, dar avantajul este de partea lui Nole. De ce? Succesul sârbului a venit la Wimbledon, acolo unde Roger a pierdut dramatic (a avut două mingi de meci). Al elvețianului a venit la Turneul Campionilor (în faza grupelor) și a părut mai degrabă doar o palidă consolare pentru fanii campionului din Basel.

Djokovic vs Federer 26-23

Cealaltă semifinală de la AO:

Thiem/Nadal vs Zverev/Wawrinka

Ultimul punct al partidei:

Novak Djokovic și bucuria: