Cel mai așteptat duel din optimile de pe tabloul masculin de simplu de la Australian Open nu a dezamăgit: Nadal și Kyrgios au oferit un meci electrizant, cu multe pasaje spectaculoase și cu o intrigă specială. Rafa a fost jucătorul mai inspirat și cu nervii mai tari, victoria conturându-se în patru seturi: 6-3, 3-6, 7-6(6), 7-6(4).

HotNews.roFoto: Hotnews

A fost ultima partidă a zilei, dar așteptarea a meritat: publicul prezent pe Rod Laver Arena a avut parte de un meci spectaculos, cu doi jucători care au venit pe teren cu tot ceea ce au avut mai bun.

Rafa a preluat rapid frâiele partidei, a câștigat fără mari complicații setul întâi și totul era în grafic pentru iberic.

Au urmat însă momente mai puțin bune pentru liderul mondial în a doua manșă: ușor pasiv, Nadal și-a cedat serviciul, iar Nick a făcut ce a știut mai bine - a servit incredibil și a restabilit egalitatea pe tabelă: 6-3, 3-6.

Au urmat două seturi cu mult dramatism, cu lovituri la limită și cu un public care a realizat o atmosferă minunată pe Rod Laver Arena. A fost nevoie de două tiebreak-uri pentru ca Nadal să obțină biletul pentru sferturile de la Australian Open.

Nu a fost mult ca australianul să trimită partida într-un decisiv, deși Rafa a servit pentru meci la 5-4. A fost până la urmă doar o întârziere a deznodământului, Nadal câștigând un meci dificil care s-a întins pe durata a trei ore și 38 de minute.

Finalul partidei:

Rafael Nadal și bucuria:

Program sferturi:

Rafael Nadal (1) vs Dominic Thiem (5)

Stanislas Wawrinka (15) vs Alexander Zverev (7)

Tennys Sandgren vs Roger Federer (3)

Milos Raonic (32) vs Novak Djokovic (2).