Karolina Pliskova (Cehia, 2 WTA și favorită 2) a părăsit încă din turul al treilea Australian Open, după ce a fost învinsă de Anastasia Pavlyunchenkova (Rusia, 30 WTA, cap de serie 30).

HotNews.roFoto: Hotnews

Pavlyucenkova s-a impus după un meci care a durat două ore şi 25 de minute şi a obţinut prima ei victorie în faţa sportivei din Cehia, în şapte întâlniri. Anul trecut, Pliskova a atins faza semifinalelor.

Karolina Pliskova era pe partea de tablou a Simonei Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 4, pe care o putea întâlni în semifinale, scrie News.ro.

Pavlyucenkova o va întâlni în optimi pe Angelique Kerber (Germania, 18 WTA, cap de serie numărul 17) care a întrecut-o, tot sâmbătă, cu scorul de 6-2, (4)6-7, 6-3, pe Camila Giorgi (Italia, 102 WTA), după două ore şi opt minute.

Tot pe partea de tablou a Simonei Halep, Anett Kontaveit (Estonia, 31 WTA) a învins-o fără drept pe Belinda Bencic (Elveția, 7 WTA), scor 6-0, 6-1, iar Iga Swiatek (Polonia, 56 WTA) a trecut de Donna Vekic (Croația, 20 WTA), scor 7-5, 6-3.

Dacă va trece de Elise Mertens, Simona Halep se va duela în sferturi cu învingătoarea partidei dintre Anett Kontaveit și Iga Swiatek.

Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 4, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-1, 6-4, pe Yulia Putintseva din Kazakhstan, locul 38 WTA, calificându-se pentru a cincea oară în optimile de finală ale Australian Open.