Organizatorii de la Australian Open au anunțat programul de miercuri, zi în care va avea loc și meciul dintre Sorana Cîrstea (74 WTA) și Cori Gauff (67 WTA). Prima confruntare dintre cele două jucătoare se va disputa pe Melbourne Arena, nu mai devreme de ora 03:50 (ora României).

HotNews.roFoto: Hotnews

Înaintea partidei dintre Cîrstea și Gauff se va juca meciul dintre Julia Goerges (39 WTA) și Petra Martic (14 WTA).

Sorana Cîrstea (74 WTA) a eliminat-o în primul tur pe Barbora Strycova (Cehia, 34 WTA), cap de serie numărul 32, scor 6-2, 7-6(5). De partea cealaltă, Cori Gauff (67 WTA, 15 ani) a trecut de Venus Williams (55 WTA), scor 7-6(5), 6-3. Pentru tânăra sportivă a fost a doua victorie din tot atâtea întâlniri cu Venus, pe care a eliminat-o anul trecut în turul I la Wimbledon.

Sorana Cîrstea se află la a 12-a participare pe tabloul principal de la Australian Open, unde a reușit cel mai bun rezultat în 2017, când a ajuns până în optimi (a fost eliminată de Grabine Muguruza). În schimb, Gauff este la prima sa prezență pe tabloul principal al Grand Slam-ului de la Melbourne.

Anul trecut, Gauff s-a remarcat la Wimbledon, unde s-a oprit în optimi. Ea trecut de jucătoare precum Venus Williams, Magdalena Rybarikova și Polona Hercog, înainte de a fi eliminată de Simona Halep (scor 6-3, 6-3), cea care avea să câștige trofeul.

Miercuri vor începe și meciurile de pe tablourile de dublu.

Echipa Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda) va da piept în prima manşă cu perechea Dominic Inglot/Aisam-Ul-Haq Qureshi (Marea Britanie/Pakistan), în al doilea meci de pe Terenul 10.

În ultima cofruntare de pe Terenul 10 se vor întâlni perechile Monica Niculescu/Misaki Doi (România/Japonia) și Anna Kalinskaya/Yulia Putintseva (Rusia/Kazahstan). Meciurile de pe Terenul 10 vor începe la ora 02:00.

Programul de miercuri de la Australian Open.