Simona Halep (3 WTA) a trecut în două seturi de americanca Jennifer Brady (49 WTA), scor 7-6(5), 6-1, obținând calificarea în turul doi de la Australian Open. Întrebată despre căzătura din timpul partidei, Halep a precizat că o doare puțin încheietura și trebuie să se recupereze pentru runda următoare.

HotNews.roFoto: Hotnews

"A fost un meci greu. Am jucat acum câteva luni și a fost cu set decisiv atunci. Sunt fericită că am câștigat. Să fii în turul al doilea aici, în Australia, este un sentiment foarte plăcut. În setul al doilea mi-am găsit ritmul mult mai bine. Am reușit să o mișc pe teren mai mult, pentru că în primul set am stat într-un singur colț. Am fost mai puternică și serviciul a funcționat destul de bine în setul al doilea.

În 2018, în primul tur m-am accidentat, a fost la fel, poate voi repeta acel turneu (n.r. a ajuns până în finală), nu se știe niciodată. E prea devreme să mă gândesc la asta. Mă doare puțin încheietura, dar nu mă gândesc la ea acum. Trebuie să mă recuperez pentru turul al doilea.

E foarte bine că îl am din nou în echipă pe Darren. Am o echipă bună și vreau să le mulțumesc tuturor pentru că mă susțin în fiecare secundă", a declarat Simona Halep, după partida cu Jennifer Brady.

În primul set, la scorul de 5-5, Halep s-a împiedicat și a căzut, acuzând apoi dureri la încheietura mâinii drepte. După ce a pierdut game-ul, românca a cerut intervenția fizioterapeutului și a fost bandajată.

"Aici fiecare meci este dificil. Trebuie să mă concentrez pe ceea ce fac și să mă simt bine pe teren. M-am luptat pentru fiecare punct, iar în setul al doilea am vrut să fiu mai agresivă și am reușit să o împing în spatele liniei de fund. M-am uitat la tablou, dar uit de fiecare dată. N-am idee cu cine voi juca", a mai spus Halep, la Europsort.

În turul al doilea, Halep se va duela cu Harriet Dart (Marea Britanie, 173 WTA, venită din calificări), învingătoare în fața japonezei Misaki Doi (82 WTA), scor 2-6, 6-4, 7-6(6).