Nu a avut începutul de meci pe care îl aștepta, dar a luptat pentru fiecare punct și a reușit grație unui mental puternic să anuleze trei șanse de set ale adversarei. Simona Halep s-a calificat în turul doi de la Australian Open după un meci intens jucat împotriva lui Jennifer Brady (7-6(5), 6-1). Prima manșă a fost cheia partidei, Halep arătând multă disponibilitate la efort. Confruntarea de pe Margaret Court Arena a durat o oră și 36 de minute.

HotNews.roFoto: Hotnews

Simona Halep: "Mă doare puțin încheietura. Trebuie să mă recuperez pentru turul al doilea"

VIDEO Momentul în care Simona Halep cade și se accidentează - Ce spune despre durerile resimțite

De știut:

  • Pentru calificarea în turul al doilea, Simona va primi 88.100 de dolari şi 70 de puncte WTA.
  • În meciul următor, Halep se va duela cu Harriet Dart (Marea Britanie, 173 WTA, venită din calificări), învingătoare în fața japonezei Misaki Doi (82 WTA), scor 2-6, 6-4, 7-6(6).
  • La ediția din 2019, Simona Halep a fost eliminată în optimile AO: 6-1, 4-6, 6-4 pentru Serena Williams.
  • Cea mai bună performanță a Simonei de la Melbourne o reprezintă finala pierdută la ediția din 2018: 7-6(2), 3-6, 6-4 împotriva lui Caroline Wozniacki.

Statistica partide Halep vs Brady:

Ași: 2-4

Duble greșeli: 0-3

Puncte câștigate cu primul serviciu: 68%-48%

Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 54%-48%

Puncte de break câștigate: 63% (5/8) vs 67% (2/3)

Puncte câștigate la fileu: 100% (6/6) vs 44% (4/9)

Lovituri câștigatoare: 20-24

Erori neforțate: 23-35

Total puncte câștigate: 75-60

Cel mai rapid serviciu: 168 km/h vs 179 km/h

Viteza media a primului serviciu: 151 km/h vs 165 km/h

Viteza medie pe al doilea serviciu: 127 km/h vs 134 km/h

Durată meci: 1h 36 min.

Ce a spus Simona Halep la finalul partidei

"A fost un meci greu. Am jucat acum câteva luni și a fost cu set decisiv atunci. Sunt fericită că am câștigat. Să fii în turul al doilea aici, în Australia, este un sentiment foarte plăcut. În setul al doilea mi-am găsit ritmul mult mai bine. Am reușit să o mișc pe teren mai mult, pentru că în primul set am stat într-un singur colț. Am fost mai puternică și serviciul a funcționat destul de bine în setul al doilea.

În 2018, în primul tur m-am accidentat, a fost la fel, poate voi repeta acel turneu (n.r. a ajuns până în finală), nu se știe niciodată. E prea devreme să mă gândesc la asta. Mă doare puțin încheietura, dar nu mă gândesc la ea acum. Trebuie să mă recuperez pentru turul al doilea.

E foarte bine că îl am din nou în echipă pe Darren. Am o echipă bună și vreau să le mulțumesc tuturor pentru că mă susțin în fiecare secundă" - Simona Halep.

Desfășurarea LiveText a partidei dintre Halep și Brady:

6:1 Retur direct castigator al Simonei: ce executie! (0-15). Intrata in teren, Halep trimite un contre-pied, se face 0-30. Dubla greseala a lui Brady: sunt trei mingi de meci pentru Simona (0-40). Prima este anulata cu o dreapta inversa perfecta trimisa de Jennifer. Si a doua s-a evaporat: as la teu (30-40). Simona returneaza o minge foarte dificila, iar Brady (surprinsa) gaseste doar plasa. Game, set si meci Halep! 7-6(5), 6-1

5:1 Simona serveste precis (15-0). Foarte solid jocul de la lansare (40-0). Departe de minge, Halep vrea sa schimbe directia, dar mingea ramane in plasa (40-15). Marijana Veljovic corecteaza din scaun inca o decizie, de data aceasta nu a avut dreaptate (40-30). Un serviciu la teu i-a adus insa punctul si game-ul: este 5-1 pentru Simona.

4:1 Jennifer serveste bine, iar apoi face diferenta cu forehandul (15-0). Intrata in teren, Brady trimite imparabil cu dreapta inversa (30-15). Americanca alterneaza reusitele cu erorile destul de mari. Se simte putin povara pierderii primului set dupa ce l-a avut practic in mana (a ratat trei sanse de set). Halep accelereaza cu dreapta in cross, iar acum avem o minge de break (30-40). Aur mare al americancei cu o dreapta in cross lung, iar Simona s-a distantat la 4-1, cu doua break-uri avans.

3:1 Dupa o prima minge pierduta, Simona revine cu ajutorul forehandului si a serviciului (30-15). Inca o data trimite bine de la lansare Halep: 40-15. Trei servicii nereturnate, iar Simona isi castiga serviciul. Ea conduce acum cu 3-1

2:1 Simona isi deschide foarte bine terenul cu dreapta, iar apoi trimite decisiv cu forehandul inside-in (0-30). Este pe un val de incredere Halep in acest moment, nu ar fi deloc rau inca un break. Pe un retur scurt, Brady face pasul in teren si castiga punctul (15-30). O minge cu banda fileului o ajuta usor pe Jennifer: 30-30. Departe de minge, Simona rateaza o dreapta inversa (40-30). Ce moment a ratat Simona, putea fi sansa inca unui break. Americanca a revenit de la 0-30 si si-a castigat serviciul: 2-1 pentru Halep.

2:0 Brady este agresiva la retur (15-30). Primul serviciu ii joaca ceva feste Simonei in aceste momente. Eroare a lui Jennifer: nu mai pare la fel de energica (30-30). Inca o minge prea lunga: 40-30. Serviciu bun la teu, iar Simona se distanteaza pe tabela: 2-0

1:0 Setul al doilea a inceput cu americanca la serviciu. Parca s-a mai domolit putin ritmul infernal avut in finalul primului set. 30-30 dupa ce Simona a gasit un retur in picioarele adversarei. Prima minge de break a setului al doilea. Passing de efect al Simonei, iar setul al doilea a inceput perfect pentru ea: cu un break

Tiebreak: 7-6(5)

Inca o minge lunga, iar Brady pierde primul punct din tiebreak (1-0). Dintr-o pozitie incomoda, Simona nu mai gaseste terenul (1-1). Pe o minge inalta, Halep trimite in aut cu dreapta (1-2). Se face 2-2, inca o minge lovita prea tare de americanca. Scurta minunata a Simonei: executie perfect, moment simtit foarte bine (3-2). Se schimba terenurile la scorul de 4-2 pentru Halep (a reusit primul mini break Simona). Deplasata dintr-o parte in alta, Simona nu mai poate trimite peste fileu nici macar cu slice-ul (4-3). Din pacate, Simona nu alege bine momentul pentru o schimbare de directie: se face 4-4. Cross de rever fantastic, ce minge importanta a castigat Halep! Dreapta inversa nu-si gaseste drumul, iar acum Simona are doua mingi de set (6-4). Prima a fost anulata gratie serviciului: 6-5. Nu si a doua: Halep a servit bine la teu, iar apoi a continuat sa fie agresiva pana la castigarea punctului. 7-5 pentru Simona, iar primul set merge in dreptul jucatoarea noastre. Sa nu uitam ca Halep a salvat trei mingi de set la scorul de 6-5 in favoarea lui Brady...

6:6 Lung un retur al Simonei, iar Brady se afla la doua puncte distanta de castigarea setului (30-0). Dubla greseala a lui Brady (30-15). Halep simte momentul, face pasul la fileu si inchide punctul cu un voleu drive de forehand (30-30). De pe culoarul de dublu, Jennifer forteaza cu reverul si mingea prinde terenul: sansa de set pentru americanca. Moale pe picioare (a dat senzatia ca nu mai poate sa impinga), Brady trimite cu forehandul in fileu: egalitate. Pacat, Simona scapa total o dreapta, a doua minge de set! La minge set, Simona trimite o scurta, iar apoi o paseaza pe adversara cu dreapta! Ce moment a reusit Halep! Brady primeste si un time-violation. Rever in fileu, a treia minge de set pentru Jennifer. Lasata pe spate, Brady trimite mult in aut: a fost anulata si a treia minge de set. Inca un aut al americancei (se simte presiunea), iar acum avem minge de break. Arbitrul de linie a spus aut, apoi s-a corectat. Nu s-a intevenit peste aceasta decizie: de ce? Niciuna dintre jucatoare nu mai are reluari oficiale...Inca o minge de break, ce game avem...Da, vom avea tiebreak dupa ce Simona a anulat trei mingi de set!

Halep a fost bandajata la incheietura mainii drepte

Simona primeste unele ingriji medicale dupa cazatura din game-ul recent incheiat...

5:6 Eroare a Simonei: a fortat in lungul liniei pe o minge inalta, peste umar (0-15). Halep incearca sa trimita lung, dar s-a cam terminat terenul (lucru aratat si de reluarea oficiala). Este 0-30, game dificil pentru Simona. Marijana Veljovic corecteaza decizia din scaun, iar punctul este al Simonei (15-30). Halep face pasul in fata, deschide terenul cu reverul, iar apoi trimite pe contre pier cu dreapta (30-30). Dezlantuita, Simona gaseste tusa cu o dreapta in lungul liniei: ce lovitura! (40-30). Din pacate, pe un retur Simona s-a impiedicat si a cazut destul de urat. Din fericire, nu are nimic...A pierdut insa urmatorul punct, este sansa de break pentru Brady. Americanca face o eroare, iar Halep ramane in game. Simona pare a avea totusi ceva probleme la palma mainii drepte. Contre-pied al Simonei, minge de 6-5 pentru jucatoarea noastra. Dupa o eroare cu reverul, Simona arunca putin cu racheta, nu a fost insa suficient pentru a primi un avertisment. Nu scapa de acest game Simona, a aparut a doua minge de break a lui Brady. Pana la urma, o minge inalta nu prinde tusa (desi a fost aproape), iar Simona isi cedeaza serviciul. Brady se va afla de la lansare pentru a inchide acest prim set. Varianta optimista pentru Halep este tiebreak-ul...

5:5 Rever fantastic in cross inventat de Simona: ce executie, ce unghi! Desi nu mai pare la fel de activa pe picioare, Brady gaseste un backhand in cross lung: 15-15. Combinatie perfecta: serviciu la exterior - dreapta in lungul liniei, nimic de facut pentru Simona. Forehand inside-out al Simonei: 30-30. Inca o data serviciul o ajuta pe Brady: a avut atat de mult efect, incat mingea practic a fugit de Halep. Desi s-a aparat foarte bine, Simona nu a avut ce mai face: egalitate pe tabela (5-5)

5:4 O dreapta inversa se opreste in fileu, s-au inmultit erorile de partea lui Brady. Revine americanca cu o dreapta in cross (15-15). Serviciu precis al Simonei: 30-15. Inca o data strange pumnul Simona: a castigat un raliu dur, cu mingi lungi. Jennifer nu isi calculeaza bine pasii, este obligata sa loveasca dintr-o pozitie dezechilibrata, iar mingea iese si de pe culoarul de dublu. Game pentru Halep, ea conduce pentru prima data in acest meci: 5-4. Presiunea se muta acum pe umerii lui Brady

4:4 Scurta de efect a Simonei, iar apoi a castigat punctul cu un voleu sigur de forehand (0-15). Eroare a lui Brady cu reverul, se face 0-30. Poate fi un moment bun pentru jucatoarea noastra. Vine insa asul: 15-30. Din retragere, Simona rateaza un rever, egalitate dupa ce Halep a avut 30-0. Lob perfect al Simonei, iar Halep ajunge sa aiba prima minge de break. A fost primul game de la retur in care a contat cu adevarat. Da, vine break-ul dupa o eroare a americancei. iar din tribune de aude pentru prima data mai tare: Simona, Simona!

3:4 Banda fileului trece mingea pentru Brady, iar la urmatoarea lovitura nu face acelasi lucru pentru Simona (ce punct atipic). Dupa o dreapta in cross lung, Simona inchide punctul in lungul liniei cu un voleu drive de forehand executat perfect (30-15). Mingea ramane in fileu: 40-15. Inca un game bun facut de Simona din spatele serviciului. Este insa nevoie de mai multa agresivitate de la retur (Halep nu a fost decisiva in acest plan). Trebuie sa ii citeasca mai bine serviciul adversarei si sa incerce sa ii ia acesteia din timpul de reactie...Vom vedea ce va reusi Halep în game-ul care urmeaza

2:4 Brady gaseste plasa pe partea mai inalta a fileului (0-15). Inghesuiita cu o lovitura pe corp, Simona nu mai poate cadra un rever de pe mediana (15-15). Din extensie si obligata sa returneze de pe culoarul de dublu, Simona nu mai poate trimite peste plasa. Brady face diferenta cu bakhandul, iar apoi trimite lovitura decisiva cu forehandul. Ia mingea devreme americanca, timpul de reactie al Simonei este redus considerabil (40-15). Eroare vine pana la urma tot de la Halep: Brady isi castiga serviciul, se face 4-2

2:3 Iroseste si Brady o reluare oficiala: serviciul Simonei a fost pe tusa (15-0). Inca un serviciu bun, se face 30-0. Al treilea la rand: 40-0. Brady intuieste unde va servi Halep: retur blocat minunat in lungul liniei cu reverul: 40-15. Game solid facut de Simona: 3-2 pentru Brady. Halep a strans pumnul dupa ce a castigat ultimul raliu

1:3 Simona se apara bine cu un slice, iar punctul ii revine (0-15). Brady sta foarte aproape de baseline, in timp ce Halep este un metru si ceva in spate (aproape returneaza de pe scrisul cu Melbourne). Dupa ce a castigat primele doua puncte gratie defensivei, Simona a scapat o lovitura in afara terenului (15-30). Inca o eroare din defensiva, iar avantajul s-a risipit: 30-30. As la exterior al lui Brady (in ce moment a venit). Simona iroseste si o reluare oficiala (mai are doua). Dupa ce alearga incredibil si ajunge la o scurta, Halep castiga un punct de la plasa: egalitate. Se agata Halep de acest game. Lasata usor pe spate, Simona rateaza executia, trimite in aut. Brady ataca cu un backhand in cross scurt, iar apoi inchide punctul cu un voleu de forehand. Este 3-1 pentru americanca in acest debut de meci

Asa cum ne-a obisnuit in multe momente, Simona intra mai greu in meci. Important este insa sa dea drumul bratului si sa incerce sa preia initiativa. Brady a fost responsabila cu agresivitate pana in acest moment...

1:2 Serveste ceva mai apasat Simona, iar acest lucru se simte si de la retur: 30-0. Pe o minge mai scurta, Brady face pasul in teren si trimite decisiv cu backhandul in lungul liniei (30-15). Americanca are un plan clar: loveste aproape de fiecare data pentru a trimite decisiv. Apare si reverul Simonei, iar apoi un as o aduce pe Halep pe tabela: 2-1 pentru americanca...

0:2 O prima eroare nefortata a americancei (0-15). Cam departe de linia de fund, Simona nu poate conduce raliurile. Sa speram ca aceasta pozitionare se va schimba...15-30, dupa ce un rever al lui Brady nu prinde linia de fund. Vine insa un serviciu perfect la teu: egalitate la 30. Jennifer deschide mai bine unghiurile, in timp ce Simona trimite mult pe centru, pentru a nu o lasa pe adversara sa preia initiativa: 40-30. Se face 2-0. Brady este jucatoare mai puternic pana acum: are o energie superioara

0:1 Meciul a inceput cu Simona la serviciu, iar americanca a castigat primul punct. Brady, desi aflata in miscare, reuseste un forehand in lungul liniei, mingea a prins coltul terenului (15-30). Multa energie in picioarele lui Brady: contre pied reusit, sunt doua mingi de break (15-40). Break reusit de Jennifer: a fost jucatoarea agresiva, cea care a dominat schimburile...

In acest moment mai evolueaza o reprezentata a Romaniei: Irina Camelia Begu. Din pacate, debutul de meci nu este unul prea fericit pentru ea - este condusa cu 3-0 de Kiki Bertens

Cele doua jucatoare si-au facut aparitia pe Margaret Court Arena

Halep vs Brady

Simona a câștigat singura confruntare directă cu Jennifer, la Toronto, în 2019. A fost 4-6, 7-5, 7-6(5) pentru jucătoarea din România. La ultimul turneu la care a participat (Brisbane, venită din calificări), Jennifer Brady le-a învins pe Maria Sharapova (3-6, 6-1, 7-6) și pe Ashleigh Barty (6-4, 7-6). Ea a fost învinsă în sferturi de Petra Kvitova (6-4, 6-2).

Programul zilei a doua de la Australian Open.

Halep se află pentru a zecea oară consecutiv pe tabloul principal de la Australian Open, acolo unde a ajuns până în finală la ediția din 2018, când a fost învinsă de daneza Caroline Wozniacki, scor 6-7(2), 6-3, 4-6.

Rezultatele Simonei Halep la Australian Open:

2011 - Turul III

2012 - Turul I

2013 - Turul I

2014 - Sferturi

2015 - Sferturi

2016 - Turul I

2017 - Turul I

2018 - Finală

2019 - Optimi