Nu a mai rămas mult timp până când Simona Halep va debuta la Australian Open. Meciul cu Jennifer Brady din runda inaugurală va avea loc marți, nu înainte de ora 10:00 (LiveText pe HotNews.ro). Campioana de la Wimbledon este văzută printre favoritele la câștigarea competiției, iar unul dintre punctele forte îl reprezintă, conform experților Eurosport, revenirea lui Darren Cahill: antrenorul care practic a învățat o jucătoare să câștige Slam-uri.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ce crede Mats Wilander despre Simona Halep

Poate ajunge în finală, are jocul potrivit pentru hard?

"Da, cred că are. Terenurile de hard nu sunt așa rele pentru cineva precum Halep, pentru că înseamnă că va fi recompensată pentru unele lovituri pe care le lovește, unele care nu fac mare lucru pe alte terenuri. Cred că aici pot deveni arme și cred că terenurile mai rapide pot transforma și serviciul ei într-o armă.

Câștigând Wimbledon, cred că este mai relaxată în ce privește câștigarea pe terenuri mai rapide sau pe care mingea nu sare atât de mult. Cred că a dovedit României și restului lumii că poate câștiga Slam-uri pe diferite suprafețe și în diferite situații și că o poate învinge pe Serena la Wimbledon, așa că de ce nu ar putea câștiga și Australian Open. Cred că o vom vedea câștigând încă un Slam înainte să se retragă și poate fi oricare din cele patru. Nu știu la care dintre ele are o șansă mai mare de reușită" - Mats Wilander, expert Eurosport.

Despre revenirea lui Darren Cahill în echipa Simonei

"Cred că Darren Cahill va fi mereu în mintea sa. Nu știu dacă venirea lui înapoi în echipă va face o mare diferență sau nu, dar da, este un antrenor care practic a învățat o jucătoare să câștige Slam-uri și cum să se poarte pe teren, ce să facă la antrenamente și așa mai departe. Deci da, Darren Cahill e foarte important, poate că e exemplul cel mai bun de importanță a unui antrenor alături de un jucător" - Mats Wilander.

Ce crede John McEnroe

"Este evident că exista un parteneriat bun și nu sunt sigur de ce s-a încheiat sau de ce s-au reunit acum. Cred însă că din punct de vedere al pregătirii fizice nu are probleme, așa că e vorba de partea mentală și de confort în cazul ei. Cred că Darren o ajută cu ele. Lucrând cu Darren în televiziune, știu că nu era ca și când nu era în contact cu ea. Cred că încerca să o ajute dar aparent au căzut de acord că ceea ce era nevoie era ca el să revină și să o facă full-time. Nu aș spune că era inevitabil, dar nu sunt surprins că s-au reunit și cred că o va ajuta acest lucru" - John McEnroe, expert Eurosport.

"Evident, după ce câștigi un Slam ești mai încrezător, dar ceea ce a reușit ea să facă este să nu lase negativitatea să-i afecteze performanța precum se întâmpla înainte. Nu cred că a afectat-o prea mult, dar e foarte dificil să nu devii la rândul tău negativ pe teren când ești pe cont propriu și lucrurile nu decurg în favoarea ta. Cred că cea mai importantă parte din a avea un antrenor precum Cahill și a încerca să devii multiplu campion de Grand Slam este să ai mintea în locul potrivit și să te lupți din greu pentru fiecare punct, ceea ce cred că ea face.

Jocul ei nu este atât de diferit. Jucătorii încearcă în permanență să devină mai buni – un serviciu mai bun, să-și îmbunătățească voleul, scurtele – dar în final mie mi se pare că este aceeași jucătoare care a fost dintotdeauna. Este vorba doar de faptul că mental a aflat cum să devină mai puternică în momentele importante, mai des", a completat John McEnroe.

Halep se află pentru a zecea oară consecutiv pe tabloul principal de la Australian Open, acolo unde a ajuns până în finală la ediția din 2018, când a fost învinsă de daneza Caroline Wozniacki, scor 6-7(2), 6-3, 4-6.

Rezultatele Simonei Halep la Australian Open:

2011 - Turul III

2012 - Turul I

2013 - Turul I

2014 - Sferturi

2015 - Sferturi

2016 - Turul I

2017 - Turul I

2018 - Finală

2019 - Optimi

Posibilul traseu al Simonei Halep la Australian Open 2020:

turul I: Jennifer Brady

turul II: Misaki Doi/jucătoare venită din calificări

turul III: Danielle Collins/Vitalia Diatchenko/Yulia Putintseva/Su-Wei Hsieh

Optimi: Karolina Muchova/Elise Mertens

Sferturi: Belinda Bencic/Anett Kontaveit/Donna Vekic/Maria Sharapova/Aryna Sabalenka

Semifinale: Karolina Pliskova/Elina Svitolina/Kiki Bertens/Angelique Kerber/Marketa Vondrousova

Halep vs Brady

Simona a câștigat singura confruntare directă cu Jennifer, la Toronto, în 2019. A fost 4-6, 7-5, 7-6(5) pentru jucătoarea din România. La ultimul turneu la care a participat (Brisbane, venită din calificări), Jennifer Brady le-a învins pe Maria Sharapova (3-6, 6-1, 7-6) și pe Ashleigh Barty (6-4, 7-6). Ea a fost învinsă în sferturi de Petra Kvitova (6-4, 6-2).

Programul zilei a doua de la Australian Open.