Organizatorii Australian Open, primul turneu de Grand Slam din acest an, ce va debuta luni, au anunţat, sâmbătă, introducerea unui sistem de măsurare a poluării aerului care va antrena suspendarea meciurilor dacă un anumit grad va fi atins, în timp ce Melbourne este afectat de incendiile care fac ravagii în sud-estul Australiei, informează AFP, potrivit Agerpres.

Rod Laver ArenaFoto: australianopen.com

Jocul va fi suspendat dacă totalul de particule fine solide şi lichide din aer atinge 200, respectiv al cincilea grad de pe această scară de măsurare a calităţii aerului.

Al patrulea grad, între 97 şi 200, va conduce la o dezbatere între serviciul medical şi organizatori pentru a şti dacă se poate continua jocul. Arbitrul va putea întrerupe meciul dacă consideră că este oportun.

Aceste reguli se vor aplica la toate meciurile din exterior şi pe terenurile cu acoperiş retractabil, iar la suspendarea unui meci, acesta nu va putea fi reluat decât după închiderea acoperişului.

De asemenea, un meci nu va putea fi întrerupt înainte de disputarea unui număr egal de game-uri sau la finalul unui tiebreak dacă acesta are loc.

Primul turneu de Grand Slam din 2020 debutează luni, dar meciurile de calificare au ridicat deja numeroase critici, mai mulţi jucători fiind obligaţi să abandoneze din cauza aerului nerespirabil.