Andrey Rublev (18 ATP, 22 de ani) are un start perfect de sezon, rusul reușind să câștige ambele turnee la care a participat în acest an. După titlul de săptămâna trecută de la Doha, Rublev și-a adjudecat și trofeul de la Adelaide (Australia).

HotNews.roFoto: Hotnews

Andrey Rublev a avut nevoie de doar 57 de minute pentru a cuceri al doilea titlu din acest an. Rusul nu i-a lăsat nicio șansă sud-africanului Lloyd George Harris (91 ATP, 22 de ani), impunându-se cu 6-3, 6-0.

Rublev a bifat astfel a opta victorie consecutivă în acest an din tot atâtea partide disputate. Trofeul de la Adelaide este al patrulea din carieră pentru tânărul rus, după cele de la Umag (2017), Moscova (2019) și Doha (2020).

În urmă cu o săptămână, Rublev îl învingea pe francezul Corentin Moutet (70 ATP), scor 6-2, 7-6(3), în finala turneului de la Doha.

Aflat la prima sa finală ATP, Lloyd George Harris va face un salt de 19 locuri în clasamentul mondial, urmând să ocupe de luni poziția 72. La rândul său, Rublev va urca două locuri, până pe 16 ATP.

De știut:

Andrey Rublev este primul jucător care câștigă două titluri în primele două săptămâni ale sezonului după anul 2004, când această performanță era reușită de Dominik Hrbaty. Slovacul câștiga atunci titlurile de la Adelaide și Auckland.

Andrey Rublev se anunță a fi o nucă tare la Australian Open, acolo unde va fi cap de serie numărul 17 și va debuta împotriva australianului Christopher O'Connell (116 ATP), beneficiarul unui wild card.

Lloyd George Harris va avea parte de un debut extrem de dificil la Melbourne, urmând să îl întâlnească în primul tur pe argentinianul Diego Schwartzman (14 ATP), cap de serie numărul 14.

Rublev, două trofee în două săptămâni

Mesajului lui Andrey Rublev după două săptămâni de vis: