Un tribunal brazilian a obligat statul Rio de Janeiro să plătească suma de 3 milioane reali (731.700 dolari) tenismanului sârb Novak Djokovic, numărul 2 ATP, pentru neîndeplinirea condiţiilor contractuale privind disputarea unui meci demonstrativ în 2012 la Brasilia, în care a jucat contra brazilianului Gustavo Kuerten, relatează EFE.

Novak DjokovicFoto: atpcup.com

Djokovic, care a condus Serbia la succesul din ATP Cup din această lună, a dat în judecată statul Rio de Janeiro pentru că nu şi-a onorat în totalitate obligaţiile financiare pentru disputarea meciului demonstrativ de la Brasilia.

Guvernul statului Rio de Janeiro s-a angajat la acea vreme să plătească suma de 1,1 milioane dolari pentru meciul demonstrativ susţinut de campionul sârb şi de participarea lui la alte acţiuni de promovare a tenisului în oraşul brazilian.

Contractul prevedea achitarea sumei către Novak Djokovic în trei tranşe, dar sârbul a primit doar prima, în valoare de 450.000 dolari. Pentru suma restantă de 650.000 dolari, Djokovic a fost nevoit să apeleze la tribunal, iar instanţa a calculat datoria în reali, astfel că rata actuală de schimb l-a favorizat pe tenisman şi trebuie să primească 731.700 dolari.

Procesul a început în 2015, dar a fost tergiversat şi Djokovic a fost nevoit în iunie 2019 să facă o nouă plângere. Sentinţa nu este însă definitivă şi poate fi atacată cu recurs de statul Rio de Janeiro, transmite Agerpres.