Andy Murray este nevoit să-şi amâne revenirea în circuitul ATP din cauza recuperării lente a contuziei osoase rezultată după operaţia suferită la şold la începutul anului trecut, a declarat câştigătorul a trei titluri de Grand Slam pentru BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fostul lider mondial a jucat în Cupa Davis în noiembrie, dar a decis o lună mai târziu că nu este recuperat suficient pentru Australian Open după apariţia unei contuzii osoase în zona operată. Murray şi-a fixat revenirea pentru turneele din luna februarie.

''Contuzia osoasă are nevoie de o vindecare mai lungă decât credeam iniţial, aşa că voi juca la Montpellier sau Rotterdam în luna februarie. Nu vreau să grăbesc procesul sau să-mi fixez un termen pentru recuperarea mea. Îmi voi asculta corpul şi nu voi reveni pe teren decât atunci când va fi timpul potrivit'', a declarat scoţianul de 32 ani pentru BBC.

După operaţia la şold din ianuarie 2019, Murray a revenit în luna iunie şi a jucat la dublu, înainte de partidele de simplu de la Cincinnati. El a mai disputat apoi şase turnee şi s-a impus la Antwerp.

După ce a evoluat în Cupa Davis, scoţianul a decis să nu călătorească la Miami, unde pregătea de obicei viitorul sezon şi pe 28 decembrie a anunţat că nu va juca la Australian Open (20 ianuarie - 2 februarie).

Murray dorea iniţial să joace la Montpellier (3-9 februarie), dar cel mai mai probabil va reveni la turneul de la Rotterdam (8-16 februarie), susține Agerpres.